Miškovićeva kompanija u Sarajevu gomila gubitke

Dodajte komentar

Kompanija Miroslava Miškovića sa sjedištem u Sarajevu – Standard nekretnine – prošle godine je uvećala gubitak koji bilježi već godinama, piše BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da ova kompanija upravlja nekretninama na Stupu, gdje srbijanski biznismen planira da gradi veliki tržni centar i stambeni kompleks.

S obzirom da gradnja nije počela, kompanija nema aktivnosti, pa tako ni prihoda, a ima samo jednog zaposlenog.

Prošle godine Standrad nekretnine je imao gubitak od oko 100 hiljada KM, tačnije 99.184 KM. To se nadovezuje na gubitak iz ranijih godina od 1.245.551 KM. Stoga je ukupni akumulirani gubitak dostigao iznos od oko milion i 345 hiljada KM.

Kompanija u svom posjedu ima nekretnine čija se vrijednost procjenjuje na oko 10 miliona KM.

Podsjetimo, Mišković na Stupu planira realizovati projekt Delta Planet u Sarajevu koji će biti za sada jedina “Delta Planet šoping promenada” koja će u svom kompleksu obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor.

Projekt će, prema najavama, zauzimati ukupnu površinu od 118.000 metara kvadratnih a osigurat će prostor za čak 120 lokala (poslovnih prostora) svetski poznatih brendova. Tu će se nalazi i više od 1.200 parking mjesta.

Naravno, početak i brzina gradnje zavisit će od svih potrebnih dozvola i dokumenata lokalnih vlasti koje Mišković mora dobiti za projekat ove vrste i veličine.

Mišković je već vlasnik najavećeg šoping centra u RS-u – Delta Planet Banja Luka, te brojnih sličnih centara u Srbiji i drugim državama. Njegova poslovna imperija posluje u raznim oblastima – nekretninama, agraru, proizvodnji hrane, distribuciji itd.

Biznis info

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *