Vlada se predomislila: Za saniranje posljedica prošlogodišnjeg nevremena 1,25 miliona eura

Dodajte komentar

Za saniranje štete od katastrofalnog nevremena koje je u junu 2022. godine pogodilo veći dio Crne Gore – a najviše opštinu Tuzi – Vlada u tehničkom mandatu je juče odlučila da će izdvojiti 1,25 miliona eura, što je više nego dvostruko od iznosa koji je prvobitno bio namijenjen.

Naime, Vlada je na telefonskoj sjednici 10. februara, na osnovu saglasnosti većine njenih članova, donijela odluku da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji 450.000 eura i namijeni ih “za pomoć pravnim licima za finansiranje djelatnosti, fizičkim licima za liječenje, školovanje i poboljšanje materijale situacije i sanacije posljedica elementarnih nepogoda”. Istovremeno je odobreno je da Komisija za raaspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve i Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda raspoređuju po 200.000 eura, dok Uži kabinet Vlade ima diskreciono pravo u odlučivanju kome će dati preostalih 50.000 eura.

Ovaj zaključak izmijenjen je na još jednoj, jučerašnjoj telefonskoj sjednici, i to za 800.000 eura. Naime, Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda moći će da pomogne sa milion eura, dok su iznosi druge Komisije i Užeg kabineta ostali isti. Razlog promjene, kako su naveli, je predlog Ministarstva finansija da se ovaj iznos uveća, a koji je stigao 21. februara.

Podsjećamo, premijer Vlade u tehičkom mandatu Dritan Abazović i jedan dio ministara juče prisustvovalo otvaranju fabrike za preradu voća i povrća Frudo u Tuzima, gdje im je domaćin bio aktuelni predsjednik te opštine, Nik Đeljošaj.

Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *