Italijanska kuhinja više nije najpopularnija u svijetu, evo koja je zauzela njeno mjesto

Dodajte komentar

Svi imaju svoje favorite internacionalne kuhinje, ali nekoliko je očiglednih. Tu je italijanska, sa svojom nenadmašnom kombinacijom pice i paste, a posebno su popularne i indijska, meksička, kao i prefinjena francuska.

Međutim, koja je trenutno najpopularnija u svijetu?

Kompanija za avanturistička putovanja The Bucket List Company analizirala je reakcije na platformama društvenih medija poput TikToka, Instagrama i Reddita, i na osnovu ukupne pozitivne interakcije napravila konačnu rang listu.

Rezultati su pokazali kako je na svjetskom nivou trenutno najpopularnija korejska kuhinja, koja se uglavnom zasniva na riži, povrću, morskim plodovima i mesu. Mliječnih proizvoda najčešće nema u tradicionalnoj korejskoj ishrani. Zanimljivo da su tradicionalna korejska jela dobila imena po broju priloga, a uobičajeni sastojci su susamovo ulje, doenjang (pasta od fermentisanog pasulja), soja sos i bijeli luk.

Na listi slijedi italijanska kuhinja, s predvidljivo, zapanjujućom količinom mjesečnih pretraga na društvenim mrežama. Zatim slijedi meksička, koja je uravnotežila visoku količinu ukupnog angažmana s puno pozitivnih interakcija.

Konačin popis deset zemalja čije su kuhinje trenutno najpopularnijih na svijetu, prema The Bucket List Company, je sljedeći:

  1. Koreja
  2. Italija
  3. Meksiko
  4. Japan
  5. Indija
  6. Kina
  7. Tajland
  8. Vijetnam
  9. Filipini
  10. Turska

To znači da je među deset najpopularnijih, čak osam kuhinja iz azijskih zemalja.

Manager.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *