DiplomatSki dan na Bjelasici: Kolašinsko skijalište ima veliki potencijal, u rangu sa evropskim

Dodajte komentar

Ski centar Kolašin danas je organizovao “DiplomatSki dan” i tom prilikom ugostio brojne ambasadore iz regiona, Evrope, ali i Sjedinjenih Američkih Država. Prema riječima direktora skijališta Kolašin Đura Miloševića, ovakvi događaji dodatno doprinose promociji i vidljivosti Kolašina, ali i Crne Gore.

“DiplomatSki dan” je organizovan na inicijativu ambasadora Slovenije u Crnoj Gori, kazao je direktor skijališta Kolašin Đuro Milošević, dodajući da se nada da će se ovaj događaj održati i postati tradicija.

“Učestvovale su ambasade Slovačke, Češke, Bugarske, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Hrvatske. Takmičenje će se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji, to je više revijalnog tipa. Bitno je da ljudi učestvuju, da se druže. Nadamo se da će to postati tradicionalno i da će se održavati svake godine”, kazao je Milošević.

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker istakao je da privatno voli skijanje i Bjelasicu, što ga je podstaklo da upozna i ostale diplomate sa ljepotama Kolašina i Bjelasice, jer, prema njegovim riječima, imaju potencijal da postanu konkurentno skijalište u regionu, ali i svijetu.

“Okupljamo diplomate, a sve u vidu promocije Kolašina, zimskih sportova, zdravog načina života. Želimo da okupimo diplomate koje nikad nijesu bile u Kolašinu, da probaju zimsku avanturu, najviše zbog lijepog druženje, upoznavanja stranaca sa crnom Gorom i ljepotama Crne Gore. Dolazim privatno ovdje, kad god mogu tu sam, skijam i moram priznati da kolašinsko skijalište ima veliki potencijal. Ako se nastave projekti koji su planirani ima veliki potencijal da postane regionalni skijaški centar i ja se nadam da će do toga doći, jer vidim da je infrastruktura  dobra i može da se takmiči sa slovenačkim skijalištima tako da se nadam da će u budućem periodu to biti i bolje i da će dolaziti skijaši iz Evrope, ali i svijeta”, kazao je Presker.

Zimska sezona na samom početku nije mnogo obećavala, ali prema riječima Miloševića ipak se može očekivati da krajnje brojke pokažu dobar rezultat.

“Sezona je trebala da počne 20. decembra ali ste svi svjedoci da je snijeg kasno pao tek 20. januara i do prije par dana smo imali odličnu posjetu i rekordne prihode, pa je kašnjenje u velikom dijelu sanirano. Nadam se da će na kraju, kad sve saberemo i oduzmemo, sezona biti uspješna, jer snijega ima još, najavljen je i za naredne dane i očekujemo da se sezona produži još dvadesetak dana”, zaključio je Milošević.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *