Država prodaje 320.000 kubika drveta

Dodajte komentar

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima objavila je Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2023. godinu.

Ponuđeno je drvo iz 253 odjeljenja područnih jedinica Petnjica, Šavnik, Plav, Nikšić, Danilovgrad, Podgorica, Andrijevica, Bijelo Polje, Plužine, Kolašin, Žabljak, Berane, Rožaje i Pljevlja, čija je procijenjena bruto zapremina 319.559 kubna metra.

Poziv je namijenjen kompanijama čija je osnovna djelatnost iz oblasti šumarstva ili drvoprerade, koje se mogu prijavljivati samo za jedno odjeljenje, i to na osnovu prethodno otkupljene tenderske dokumentacije. Takođe, dio ponude namijenjen je samo firmama koje imaju više od deset zaposlenih.

Ponude se mogu dostavljato do 15. marta u 15 sati arhivu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Pljevljima, a biće otvarane dan kasnije.

Podsjetimo, prošle sedmice je objavljeno da će nadležni raspisati javni poziv za koncesije nad šumama namijenjen iskuljučivo malim drvoprerađivačima, koji su u nezavidnom položaju u odnosu na velike kompanije iz te branše, ali do toga još nije došlo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *