AMM traži hitan sastanak s Damjanovićem zbog izmjena poreskih zakona

Dodajte komentar

Povodom izmjena seta poreskih zakona, predsjednik Asocijacija menadžera Crne Gore Budimir Raičković javno je uputio zahtijev za hitan sastanak sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem.

U inicijativi navodi želju predstavnika AMM da prenesu stavove udruženja o već urađenim kao i najavljenim izmjenama koje se “direktno reflektuju na uslove i rezultate poslovanja”.

“Uvjereni smo da se bez konsultacija, partnerstva i uvažavanja objektivnih zahtjeva i potreba nosilaca ekomomskih aktivnosti, od kojih većina poslednjih godina posluje u otežanim i prilično nepredvidivim uslovima, ne može doći do kvalitetnog, stabilnog, predvidivog i atraktivnog ambijenta”, stoji u otvorenom pismu.

Integralni tekst inicijative pročitajte u nastavku:

Poštovani gospodine ministre,

Koristim priliku da Vas povodom aktuelnih izmjena poreskih zakona od kojih je neke Skupština već usvojila, a neke su u najavi odnosno na javnoj raspravi, upoznam sa stavom i inicijativom Izvršnog odbora Asocijacije menadžera Crne Gore.

Asocijacija menadžera cijeni da je kod kreiranja ambijenta za poslovanje, a posebno kod pripreme, izrade i predlaganja zakonskih rješenja koja se direktno reflektuju na uslove i rezultate poslovanja, neophodno i važno da Vlada u konkretnom slučaju ministarstvo na čijem ste čelu, ali i nadležni Skupštinski odbor uključi i sasluša predloge i stavove predstavnika poslovnih organizacija i to u najranijoj fazi ovakvih aktivnosti.

Uvjereni smo da se bez konsultacija, partnerstva i uvažavanja objektivnih zahtjeva i potreba nosilaca ekomomskih aktivnosti, od kojih većina poslednjih godina posluje u otežanim i prilično nepredvidivim uslovima, ne može doći do kvalitetnog, stabilnog, predvidivog i atraktivnog ambijenta neophodnog za  oporavak i razvoj naše privrede, suzbijanje sive ekonomije, privlačenje stranih direktnih investicija, stimulusanje preduzetništva  i stvaranje novih vrijednosti kao osnova za održive javne finansije i servisiranje nagomilanih socijalnih, zdravstenih i drugih potreba građana.

Polazeći od prethodno navedenog, ovim putem pokrećemo inicijativu za održavanje hitnog sastanka. Vjerujemo da ćete istu uvažiti u i da ćemo imati priliku da Vam u direktnom razgovoru prenesemo naše stavove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *