AMM i CUP potpisali Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji

Predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore i Crnogorskog udruženja poslodavaca potpisali su danas u Podgorici Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji.

Sa strane AMM-a sastanku su prisustvovali predsjednik AMM-a Budimir Raičković, Slavoljub Popadić – predsjednik Skupštine AMM-a, Nebojša Šćekić – predsjednik CEO Foruma, potpredsjednik Radovan Radulović i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Sa strane CUP-a prisustvovali su predsjednik prof. dr Vasilije Kostić, Hasan Ramović – predsjednik Skupštine, Jovan Lekić – predsjednik UO, Zdravko Knežević i Miloš Golubović – članovi UO, kao i sekretar CUP-a Željka Radak.

Glavni cilj sastanka najviših rukovodstava organizacija je bio unapređenje i podizanje međusobne saradnje kroz planiranje i realizaciju različitih aktivnosti, kao i djelovanje u pravcu kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta i doprinosa ubrzanom društveno-ekonomskom razvoju države.

Tom prilikom predsjednici organizacija potpisali su Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji. AMM i CUP su se usaglasile i predmetnim dokumentom definisale da, između ostalog, u poseban fokus zajedničkog djelovanja stave: poboljšanje ugleda, uticaja i uloge poslodavaca i preduzetnika u društvu; unapređenje liderstva, menadžmenta i menadžerskih znaja i vještina; poboljšanje ambijenta za razvoj socijalnog dijaloga; inovacije, digitalnu transformaciju i praćenje tehnološkog napretka u korist privrednog razvoja kao i projekte okrenute ka mladima i stvaranju kadrova.

“Prepoznajući značaj promocije preduzetničkih, poslodavačkih i menadžerskih rezultata i kompetencija, CUP će se uključiti i pružati AMM podršku i afirmaciju u realizaciji projekata „Izbor najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca godine”, kao najznačajnijeg poslovnog događaja i nagrade koju dodjeljuje struka”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik AMM-a Raičković istakao je da udružene poslodavačke, preduzetničke i upravljačke strukture sa jasno osmišljenom i definisanom ulogom mogu uticati da se glas poslovne zajednice bolje čuje, više uvažava i respektuje od strane donosioca odluka. Posebno je važno da za sve koji žele da doprinesu ekonomskom napretku naše države ima dovoljno mjesta i prostora. Stvari na lokalnom i globalnom nivou se ubrzano mijenjaju i jedino organizacije koje u svojoj biti imaju jasno postavljene ciljeve i nadležnosti, prate savremene trendove organizovanja, a kojima rukovode realni lideri iz privrede ili top menadžeri sa referencama, znanjem i rezultatima koji su postigli imaju jasnu perspektivu.

“AMM je od svog osnivanja uvijek imala otvorena vrata za saradnju srodnih ili sličnih organizacija. Posebno nam je drago što su poslodavci okupljeni u CUP-u prepoznali značaj najprestižnije nacionalne nagrade za naj menadžere, preduzetnike i poslodavce, koja je pod pokroviteljstvo Vlade Crne Gore i nominovali kvalitetne kandidate”, naveli su iz AMM.

Predsjednik CUP-a prof. dr Vasilije Kostić naveo je da uspostavljanje tješnje saradnje između ovih organizacija predstavlja garant boljeg pozicioniranja u institucionalnoj strukturi društva, što bi trebalo da rezultira boljom animacijom interesa biznisa i povoljnijim poslovnim ambijentom.

“Imajući u vidu da sadašnje stanje, kada je u pitanju donošenje zakona koji se odnose na privredu, daje osnova za zabrinutost uspostavaljanje tješnje saradnje između ovih organizacija bi trebalo da rezultira većim uticajem biznis sektora”, navodi se.

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.