Las Vegas dobija arenu u obliku kugle vrijednu 2,2 milijarde dolara

Dodajte komentar

„MSG Sphere“ naziv je arene vrijedne 2,2 milijarde dolara koja se trenutno gradi u Las Vegasu, a očekuje se da će biti gotova 2023. godine.

Arena je visoka 110 i široka 157 metara. Publika će imati priliku uživati u predstavama na najvećem 16K LED ekranu ikad napravljenim, impresivnom zvuku i vibrirajućim sjedištima. Takođe će moći da doživi vjetar, mirise i promene temperature koje idu uz ono što se prikazuje na ekranu.

Planirano je da arena radi 365 dana u godini i trebala bi da donese stotine miliona dolara lokalnoj privredi.

Dvorana sa 17.500 sjedišta prvobitno je trebalo da bude otvorena 2021. godine, ali je izgradnja obustavljena u aprilu 2020. zbog pandemije.

Osim oblika koji iz daljine izgleda kao velika košarkaška lopta, ono što izdvaja objekat je tehnologija koja će biti korišćena.

„Unutar sfere, publika će biti zadivljena najvećim 16K LED ekranom na svijetu, koji će imati rezoluciju nekoliko puta oštriju od bilo čega što se danas može iskusiti“, rekao je Lucas Watson, predsjednik MSG Sphere, na konferenciji za novinare.

„Naša misija je potpuno novi medij koji će otključati zajednička iskustva o kojima ljudi nisu ni sanjali“, rekao je Watson.

„Sarađajemo s umjetnicima i kreatorima svetske klase kako bismo ovo oživjeli. Nadamo se da ćemo Las Vegas učiniti rodnim mjestom novog medija“, zaključio je Watson.

Sfera bi trebalo da bude otvorena u septembru ove godine.

Izvor: Klix

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *