Gucci otvara privatne butike za najbogatije klijente

Dodajte komentar

Gucci će po svemu sudeći otvoriti čitav niz novih privatnih butika u čitavom svijetu, kojima mogu da pristupe samo odabrani – najbogatiji – klijenti.

Butici su dio strategije rasta ovog brenda, nakon što je njihova prodaja pala za četrnaest odsto u posljednja tri mjeseca 2022. godine zbog Covid-19 u Kini, koja je smanjila potražnju njihove robe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz pomoć ovog novog plana, Gucci želi da pruži intimnije iskustvo svojoj bogatoj klijenteli, nudeći im samo najskuplju odjeću, namještaj i nakit, prenosi Luxlife.

Prema predstavnicima brenda, u buticima se neće nalaziti stvari jeftinije od 40.000 dolara, a najviše cijene mogu ići i do tri miliona, posebno kada se radi o high-end nakitu. I dok će neki od ovih intimnih salona svoje mjesto da pronađu u postojećim buticima brenda, drugi će biti sasvim novi.

Pored najave novih butika za svoje imućne klijente, Gucci želi da uspostavi novu poziciju za sebe uz pomoć svog novog kreativnog direktora Sabata de Sarna i njegovih kolekcija koje će stići krajem 2024.godine. Brend takođe planira da promoviše izložbu svojih arhiva u čitavom svijetu, dok će prva stanica biti Šangaj.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *