Crnogorsko ekonomsko državljanstvo treće po indeksu Henley & Partners

Dodajte komentar

Program sticanja crnogorskog državljanstva kroz ulaganja sa indeksom 71 nalazi se na trećem mjestu liste investicionih migracija klijenata kompanije Henley & Partners koja je svjetski lider u ovoj oblasti.

Kako se navodi na internet stranicama ove konsultantske kuće, Indeks programa za 2023, koji je danas kreira, pruža sveobuhvatno poređenje 14 najvažnijih svjetskih programa za državljanstvo, upoređujući najvažnije faktore za investitore i njihove porodice.

“Indeks odražava relativnu vrijednost najuglednijih programa državljanstva putem investicija širom svijeta. Objavljuje se svake godine u izvještaju Investment Migration Programs i revidira od strane vodećih istraživača, stručnjaka za rizik, ekonomista, nezavisnih stručnih pravnika za imigraciju i državljanstvo i drugih stručnjaka”, navodi se uz novu listu koja je objavljena.

Na posebnoj stranici kompanije Henley & Partners zainteresovani mogu saznati više o programima državljanstva putem ulaganja i kako su ih ocijenili u smislu reputacije, kvaliteta života, pristupa bez vize ili vize po dolasku, vremena i kvaliteta obrade zahtjeva, usklađenosti, potrebnih ulaganja, prebivališta, fleksibilnosti preseljenja, te fizičkog prisustva i transparentnosti.

Na generalnoj listi, Malta zauzima prvo mjesto sa indeksom od 77, a slijedi Austrija sa 74. Nakon Crne Gore su Granada i Sent Lusija sa indeksom od 70, dok su pete ostrvske zemlje Antigua i Barbuda, te Sent Kits i Nevis sa indeksom 69. Tu su još Dominikanska Republika (indeks od 68), Turska (68), Egipat i Jordan (66), Sjeverna Makedonija (65) i Vanuatu (62), te Kambodža (indeks 53)

Podsjećamo, crnogorski program sticanja državljanstva putem ulaganja bio je najtraženiji program investicionih migracija za klijente Henley & Partners u 2022. godini. Tokom tri godine programa, koji je zvanično završen 31. decembra, kompanija je predala 1.112 aplikacija što čini polovinu svih prijava, a vrijednost ukupnih ulaganja njihovih zainteresovanih investitora iznosi oko 500 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *