Bolji dani za Luku Kotor, do kraja godine dolazak 459 brodova za krstarenje

Dodajte komentar

Nakon poslovno neuspješne dvije pandemijske godine, Luka Kotor ponovo je na “zelenoj grani”. Tokom protekle godine uplovila su 434 kruzera, do kraja 2023. očekuje se dolazak 459 brodova za krstarenje. Luka Kotor očekuje od Vlade da uskoro potvrdi stav Državne komisije za koncesije i obnovi aktuelni ugovor o lučkoj pilotaži, izjavila je za Radio Crne Gore, predsjednica Odbora direktora Ljiljana Popović Moškov. Smatra da bi raspisivanjem novog tendera za lučku pilotažu bilo na štetu Luke Kotor ali i državnog budžeta.

Luka Kotor je, kada je riječ o uplovljavanju kruzera protekle godine, skoro dostigla rekordnu 2019, izjavila je za našu “Emisiju za pomorce” predsjednica Odbora direktora Ljiljana Popović Moškov.

Ambiciozni planovi su i za tekuću godinu.

Luka Kotor uz prvenstvenu koncesiju, ima i ugovor o lučkoj pilotaži. Taj akt koji je potpisan 2020.godine, važi 5 godine. Upravnom sudu nakon tendera za pilotažu žalila se kompanija “Boka pilot & tug boat services”. Sud je, nakon skoro dvije godine, odlučio da se mora raspisati novi tender.

Državna komisija za koncesije konstatovala je da je sve urađeno u skladu s pravilima. Ljiljana Popović Moškov smatra da bi Vlada trebalo da uvaži mišljenje Državne komisije za koncesije.

Do kraja ove godine Luka Kotor investiraće u gradnju pilona i proširenje marine, oko milion eura. Marina će biti završena do ljetnje turističke sezone, najavila je Ljiljana Popović Moškov.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *