Česi traže dodatne informacije da bi nastavili pregovore o privatizaciji Instituta Igalo

Dodajte komentar

Vlada je ponovo odložila kratkoročno rješenje za finansijske nevolje Instituta Igalo o uplati avansa od 1,2 miliona eura, zbog nastavka konsultacija između Fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva finansija i traženja najboljeg rješenja.

Da li je najbolje rješenje ranije započeta, pa u novembru prošle godine ponovo odobrena privatizacija sa crnogorsko-češkim konzorcijumom, kojeg čine kompanije Philibert i Vile Olive Žarka Rakčevića, vlasnika skoro 28 odsto akcija Instituta Dr Simo Milošević?

Privatizaciji po znatno izmijenjenim okolnostima se protive menadžment i radnici Instituta. Smatraju da bi time Institut bio prodat u bescijenje. Međutim, kako saznajemo i Česi su veoma oprezni i smatraju da je finansijsko stanje u Institutu znatno pogoršano.

Kako Novski portal saznaje od predstavnika konzorcijuma, Česi su prethodnih dana boravili u Crnoj Gori i imali sastanak sa predstavnicima Vlade.

“Zbog značajno pogoršane finansijske situacije, tražili su dodatne zvanične informacije o stanju u Institutu, prije zvaničnih razgovora. Kad se upoznaju sa novom realnošću, a shodno odlukama Upravnog i Vrhovnog suda, počeće nastavak pregovora o privatizaciji Instituta”, tvrdi naš izvor.

Inače, u Sindikatu Instituta su povlačenje s dnevnog reda sjednice Vlade saglasnosti za uplatu avansa Institutu od 1,2 miliona eura shvatiili samo kao odlaganje zbog nastavka razgovora između Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva oko visine cijena usluga.

Menadžment Instituta je tražio povećanje cijena usluga za crnogorske osiguranike 50 odsto, a Fond je odobrio samo 17 odsto.

Sindikat neće odustati od protesta 3. marta na Debelom brijegu.

Novski portal

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *