Veče Crne Gore u Beogradu, Đurović: Pred nama još jedna uspješna ljetnja turistička sezona

Dodajte komentar

U susret 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Turističkom organizacijom opštine Budva i Hotelskom grupom „Budvanska rivijera” organizovalo je svečani koktel Veče Crne Gore u Beogradu kojim je počela promocija objedinjene turističke ponude Crne Gore u Srbiji.

U prepunom beogradskom klubu Dorćoleta, okupio se veliki broj prijatelja i ljubitelja Crne Gore, njenog primorja kao i zimskih turističkih centara, a sve prisutne je zabavljao makedonski pjevač Danijel Kajmakoski.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović istakao je da Crna Gora opet obara rekorde kada je posjećenost posrijedi, i dodao da su veoma zadovoljni posjećenošću tokom novogodišnjih praznika, kao i tokom zimske turističke sezone.

“Stremimo ka jednom cilju – Crna Gora i njen turizam živjeće tokom 365 dana u godini. Bilježimo veoma dobru posjećenost tokom januara i februara mjeseca, rezultati su neuporedivo veći čak i od rekordne 2019. godine”, kazao je on i poručio da je pred Crnom Gorom još jedna uspješna ljetnja turistička sezona.

Sa njim je saglasna i predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Milena Vujović koja se tom prilikom osvrnula na zimsku turističku sezonu.

“Bilježimo zaista odličnu i pohvalnu posjećenost, naročito tokom novogodišnjih praznika. Što se tiče skijaške sezone, koja je svakako bila uslovljena količinama sniježnih padavina, takođe bilježimo odlične rezultate na sjeveru, ali i jugu i centralnom dijelu”, kazala je ona.

Komentarišući predstavljanje turističke ponude Crne Gore na Sajmu u Beogradu, Milena je istakla da ona svakako predstavlja jednu veliku odgovornost, jer je riječ o jednom od najposjećenijih tržišta u Crnoj Gori.

“Sa oko 180.000 dolazaka u kolektivnom smještaju, Srbija je i dalje na prvom mjestu, tako da nam je uvijek velika odgovornost ali i zadovoljstvo prezentovati našu ponudu na ovom tržištu”, zaključila je ona.

I ove godine će turistima iz Beograda i Srbije, koji su uvijek u samom vrhu liste po ukupnom broju dolazaka i ostvarenih noćenja, biti predstavljeni svi potencijali Budve, kazala je predstavnica Turističke organizacije Budve, Marija Franeta.

“Sa posebnim značajem pripremili smo prezentaciju za 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Već prvog dana prezentovaćemo dobro poznati Sea dance festival. Tokom drugog dana sajma biće najavljen 20. jubilarni Karneval u Budvi koji će biti održan od 28. aprila do 2. maja pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa”, kazala je ona.

Franeta je napomenula da će treći dan Sajma biti posvećen promociji Budve kao grada-finaliste kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine, kada će, kako je dodala, nastupiti gudački kvartet „Habanera”.

Godinama unazad, nezaobilazni hoteli HG “Budvanska rivijera” se trude da svim posjetiocima crnogorskog primorja boravak učine što ljepšim. Predstavnica te hotelske grupacije Jelena Kaluđerović kazala je da su turisti iz Srbije među najbrojnijim u njihovim hotelima, i dodala da se uvijek raduju promocijama u Beogradu, koje su, prema njenim riječima, veoma značajne za turizam.

“Tradicionalno ćemo se samostalno predstaviti na Sajmu, ovakav vid prezentacija je jedan lični poziv svim gostima, i još jedna prilika da pokažemo našim posjetiocima koliko su nam značajni. Ove godine smo za njih pripremili specijalne ponude, konkretno, na štandu HB “Budvanska rivijera” svi oni koji direktno rezervišu ljetovanje imaće popust od 15 odsto”, poručila je ona.

Na svečanom koktelu pored brojnih zvanica iz djelokruga turizma, kulture i medija, prisustvovao je i srpski ministar spoljne i unutrašnje trgovine,Tomislav Momirović, pjevačica i kompozitorka Leontina Vukomanović, pjevač Sergej Ćetković, manekenka Danijela Dimitrovska kao i brojni drugi.

Podsjetimo, predstavnici crnogorske turističke privrede predstaviće svoju ponudu na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beograd od 23. do 26 februara.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *