Sjutra Vanredna skupština akcionara Luke Bar, najavljene izmjene Statuta i novi Odbora direktora

Dodajte komentar

Vanredna skupština akcionara Luke Bar biće sjutra održana u toj kompaniji, navodi se u dokumentu koji je objavljen na stranicama Montenegroberze.

U dnevnom redu se precizira da će se odlučivati o izmjenama i dopunama Statuta tog akcionarskog društva u većinskom vlasništvu države, a nakon toga i birati novi članovi Odbora direktora.

U materijalu za sjutrašnju sjednicu navedene su izmjene aktuelnog statuta koji je usvojen prije samo osam mjeseci. Naime, nova verzija imaće značajne izmjene koje se odnose na funkcionere Luke Bar, poput one da komisija Odbora direktora može imati više od tri člana. Budući izvršni direktor biraće ko će se nalaziti na menadžerskim pozicijama unutar kompanije, dok će budući sekretar Društva imati petogodišnji mandat – umjesto dosadašnje tri godine. Takođe, Skupština će usvajati odluke većinom glasova prisutnih akcionara, a predlozi mogu da stignu samo od akcionara koji imaju više od pet odsto vlasništva nad akcijama.

Prema nepotvrđenim informacijama medija, Vlada je danas u ime države zaokružila kupovinu još oko 544.000 akcija, a cijena se kretala od 82,5 centi do 90 centi pa je transakcija iznosila oko 485.000 eura. Podsjećamo, Montenegroberzi je juče stiglo zvanično obavještenje da je Vlada u tehničkom mandatu izdvojila još pola miliona eura za kupovinu dodatnih akcija Luke Bar, a odmah nakon toga počela i da trguje ovim hartijama od vrijednosti. Akcije Luke Bar su u segmentu za promatranje crnogorske berze od 10. novembra prošle godine.

Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *