VW diže cijene dizelaša i benzinaca, Golf poskupljuje za 1.500 eura

Dodajte komentar

Folksvagen (VW) je u Njemačkoj povećao cijene svojih automobila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, kao rezultat rekordne inflacije.

Iz Folksvagena je u salone stigla informacija o povećanju cijena, a u objašnjenju se kao razlog navodi „značajno povećanje troškova u nabavci sirovina, energije i opreme“.

Prosječna cijena VW modela sa SUS motorima će porasti za 4,4 odsto, a to uključuje modele Golf, Tiguan, Passat karavan, Polo i T-Roc.

„Čak ni Folksvagen ne može izbjeći visoku inflaciju. Iako radimo najbolje što možemo, efekat na troškove ne može biti u potpunosti kompenzovan“, saopšteno je iz Folksvagena. Nove cijene će zvanično biti uvedene 23. februara.

Cijena osnovnog modela Polo povećaće se za 905 eura, što znači poskupljenje od 4,5 odsto. Golf će koštati 1.585 eura više, odnosno 5,36 odsto. Za T-Roc će biti potrebno izdvojiti dodatnih 1.455 eura, odnosno 5,98 odsto više, dok će Arteon Shooting Brake sada koštati najmanje 42.270 eura, odnosno 1,985 eura/4,38 odsto više.

Mnogi saloni su izrazili zabrinutost zbog rasta cijena i smatraju da bi VW zapravo trebalo da „sreže“ cijene. Jedan od distributera smatra da je povećanje cijena „šokantno“, posebno jer prodaja već opada.

Povećanje cijena dolazi nakon serije promjena drugih cijena u proteklih 18 mjeseci. Folksvagen je povisio cijene za gotovo 11 odsto sredinom 2021. i 2022. godine.

Izvor: Klix

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *