Na ulicama Podgorice uskoro 45 savremenih autobusa

Dodajte komentar

Uskoro će se na ulicama glavnog grada, pored 16 novih autobusa koje naši sugrađani već koriste, naći još 29 novih savremenih autobusa vrijednosti četiri miliona eura.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, sa ukupno 45 modernih autobusa u floti privrednog društva Putevi, kompletna Podgorica će, prvi put u istoriji grada, biti kvalitetno pokrivena sistemom javnog prevoza.

Iz PG Birosa podsjećaju da Glavni grad već duži vremenski period intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a sve u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice, u okviru čega je prošle godine realizovana nabavka 16 novih autobusa, vrijednosti dva miliona eura, koji već saobraćaju gradom.

– Modernizacija podrazumijeva ne samo nabavku novih voznih sredstava i prateće infrastrukture, već i reorganizaciju postojećih i uvođenje novih linija, povećanje učestalosti polazaka, što za cilj ima i povećanje korišćenja sistema javnog prevoza, smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine. Temelj modernizacije javnog prevoza je Plan održive urbane mobilnosti (SUMP) koji definiše modernizacije i popularizaciju javnog gradskog prevoza putnika – pojašnjeno je u saopštenju.

Foto: podgorica.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *