Rađenović: Trajekt „Vasilije” ima kapaciteta da održi liniju

Dodajte komentar

Uprkos jutrošnjem kašnjenju i gužvama koje su se stvorile, Morsko dobro je uspostavilo saobraćaj na liniji Kamenari-Lepetane, pa sada na toj relaciji saobraća trajekt “Vasilije” u vlasništvu kotorske kompanije “Briv construction”. Predsjednik Upravnog odbora JP “Morsko dobro” Blažo Rađenović istakao je da se saobraća uprkos vanrednim okolnostima koje je izazvao potez “Pomorskog saobraćaja.

Rađenović je istakao da je za sada najvažnije da se linija održi i podsjetio da će do daljnjeg biti besplatan, te da će uprkos brojnim medijskim navodima saobraćati preko čitavog dana.

– Mogu vam reći da će trajekt raditi preko čitavog dana i da ima dovoljno posade. Saobraćaj je započeo jutros sa zakašnjenjem iz razloga što gospoda iz Pomorskog saobraćaja nisu uklonili svoja dva plovila, ali ovaj trajekt će saobraćati svakog dana dok ne izvršimo proceduru nabavke trajekata kako bi ova frekvencija bila na nivou na kojem treba da bude – kazao je Rađenović u izjavi za “Dan”.

On nije želio da nagađa koliko bi nabavka trajekata mogla da potraje, ali ističe da Morsko dobro daje sve od sebe da to bude u što kraćem roku.

– Radimo i danas i sjutra, i konstantno smo u komunikaciji sa resornim ministarstvom i Vladom, i mislim da ćemo u kratkom i rekordnom roku uspjeti da nabavimo trajekte i stavimo ih u funkciju – naveo je Rađenović.

Rađenović je još jednom zamolio građane za strpljenje, istakavši da i kada trajekti rade u punom kapacitetu, na toj relaciji uvijek ima gužvi.

– Gužve su uvijek prisutne, postoje “čepovi” i sa strane Tivta, ali i sa strane Herceg Novog, tako da su to situacije koje se dešavaju i u uobičajenim uslovima, a kamoli sada kada je na raspolaganju samo jedan trajekt. Ministarstvo unutrašnjih poslova asistira kako ne bi dolazilo do gužvi, tako da saobraća se redovno – zaključio je Rađenović.

Problemi na ovoj liniji desili su se nakon što je sinoć nakon ponoći Pomorski saobraćaj obustavio prevoz, kao posledicu otkaza ugovora koji je sa Vladom imao od 2019. godine. Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *