Vlasnici Delte kupuju Capital plazu

Dodajte komentar

Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) odobrila je u skraćenom postupku koncentraciju koja se tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane izraelske firme CEE BIG, vlasnika tržnog centra Big Fashion, nad privrednim subjektima The Capital Plaza, Capital Hotel i TCP hotel “Opso”. U pitanju su firme koje su vlasnici The Capital Plahze i CUE hotela u okviru tog kompleksa.

Agencija je ovo odobrenje dala na osnovu ugovora o kupoprodaji udjela zaključenog 21. jula 2022. godine. To bi značilo da je tog datuma firma koja gazduje Delta sitijem postala vlasnik Kapital plaze.

Dan je nakon rješenja Agencije kontaktirao sa vlasnicima Delte i pitao da li je dogovorena i realizovana kupovina Kapital plaze, da li preuzimaju sve objekte u okviru tog kompleksa i za koliko novca su kupili taj kompleks, koji je ianče u blizini Delta sitija u Podgorici. Pitali smo ih i da li je kupoprodajni ugovor stu pio na snagu i kakvi su im dalji planovi u vezi sa Kapital plazom.

Izvršni direktor BIG CEE Lev Veis, koji vodi operacije u Srbiji i na Balkanu, odgovorio nam je preko mejla da je sada rano da daju izjave u vezi sa kupovinom The Capital Plaze, te da će vrlo rado popričati sa s njima “u budućnosti”, ali prvo treba da razrade posao.

U Centralnom registru privrednih subjekata nijesu evidentirane promjene u v lasničkoj strukturi firmi koje gazduju The Capital Plazom.

Izraelci su Delta City preuzeli u februaru prošle godine za 95 miliona eura.

Izvršni direktor BIG Shopping Centers Haj Galis tada je izjavio da BIG nastavlja s kupovinom strateških nekretnina u regionu, u skladu sa strategijom širenja kompanije na Balkan i Istočnu Evropu.

Ul azak BIG-a u Crnu Goru još je jedan korak ka implementaciji strategije kompanije za proširenje poslovanja na Balkanu i u Istočnoj Evropi naveo je Galis na Linkedin profilu BIG CEE i dodao da je Delta siti jedan od najmoćnijih komercijalnih objekata na Balkanu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *