Izraelci zainteresovani za Crnu Goru, tri avio kompanije imaju čarter letove

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) predstavlja turističku ponudu na 29. Međunarodnom sajmu turizma „IMTM“, koji se održava 14. i 15. februara tekuće godine u Tel Avivu.

Riječ je, kako je saopšteno iz NTO, o najznačajnijem sajmu u Izraelu, koji je fokusiran na uspostavljanje novih i učvršćivanje postojećih poslovnih kontakata u sektoru turizma, uz dodatne mogućnosti edukacije putem seminara. „IMTM“ okuplja oko 1.700 izlagača iz 52 zemlje, sa oko 26.000 posjetilaca.

Iz NTO navode da avio povezanost između ove dvije destinacije doprinosi da među Izraelcima vlada veliko interesovanje za Crnu Goru. Prema riječima počasnog konzula Crne Gore u Izraelu Nimroda Rinota, prethodne godine imali smo gotovo rekordan broj turista sa ovog tržišta.

– Ove godine očekujemo da još veći broj turista iz Izraela posjeti ovu malu, ali turistički vrlo raznovrsnu zemlju, sa predivnom prirodom i gostoljubivim ljudima. Vjerujemo da ćemo ove godine imati od 9 do 10 letova na nedjeljnom nivou, iz Podgorice i Tivta. Ove godine čak tri avio kompanije imaju čarter letove na relaciji Izrael – Crna Gora: Air Montenegro, Israir i Sun d’Or, što će doprinijeti još boljoj posjećenosti – poručio je Rinot.

Izvršni direktor avio kompanije Sun D’Or – Gal Gershon, naglasio je značaj uspostavljanja avio linije između Izraela i Crne Gore.

– Dva puta nedjeljno ćemo imati letove ka ovoj predivnoj državi – Crnoj Gori. Rezervacije su već na odličnom nivou, a Izraelci su uzbuđeni zbog ove linije. Odlično sarađujemo sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore u cilju generisanja većeg turističkog prometa sa ovog tržišta – kazao je Gershon.

Iz nacionalne avio kompanije Air Montenegro, koja je strateški partner NTO CG, poručuju da su u ovoj godini planirani čarter letovi od aprila do oktobra, te da je već iskazano veliko interesovanje.

– Izrael je veoma zanimljivo tržište za Crnu Goru, a primjetan je i rastući broj turista iz Izraela koji posjećuju našu zemlju. Već prvog dana sajma smo uočili veliko interesovanje za letove ka Crnoj Gori i tu vidimo veliki potencijal za našu kompaniju. Ove godine su planirani čarter letovi u periodu od aprila do oktobra – 3 do 5 puta nedeljno, a nadamo se da ćemo u skorijem periodu moći da objavimo i redovne letove iz Tel Aviva za Podgoricu – istakao je direktor prodaje i podrške kupcima, Dejan Pižurica.

Predstavnica hotela Regent Porto Montenegro, Aljona Bondareva, je posebno istakla izuzetne mogućnosti za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima koje pruža prisustvo na sajmu IMTM.

Tokom prvog dana sajma, kako se navodi, upriličena je prezentacija crnogorske turističke ponude koja je okupila oko 70 predstavnika turoperatora, turističkih agencija, medija, ali i posjetilaca sajma. Tom prilikom dodijeljene su nagrade u vidu boravka u hotelima visoke kategorije i izleta, koje su obezbijedili strateški partneri NTO CG – HG Budvanska Rivijera i turistička agencija Gold Travel, kao i lokalne turističke organizcije Podgorice i Herceg Novog, HG Montenegro Stars, Regent Porto Montenegro i hotel SOA.

Savjetnica direktorice NTO CG Dušanka Pavićević, istakla je da Crna Gora predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju za turiste iz Izraela, kako zbog direktnih letova, tako i zbog raznovrsne turističke ponude

– Postoji izuzetan potencijal na ovom tržištu, 60 odsto Izraelaca putuje jednom godišnje na odmor, njih 35% više puta. To je sve razlog što posebnu pažnju posvećujemo promociji na ovom tržištu, a učešće na sajmu IMTM je jedna od tih aktivnosti. Tokom prvog dana, organizovali smo i prezentaciju turističke ponude Crne Gore kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika turoperatora, medija, partnera koji mogu da daju doprinos promociji Crne Gore u Izraelu, ali takođe i posjetilaca. Vjerujemo da će sajam generisati dobre efekte, a cijenimo dobrim i to što su naši partneri iz Crne Gore prepoznali potencijal, pa smo sigurni da ćemo zajedno uraditi dobru promociju naše zemlje – kazala je Pavićević, prenosi Pobjeda.

Pored NTO CG, turističku ponudu Crne Gore su predstavili i strateški partneri NTO CG– nacionalna avio kompanija Air Montenegro, hotelska grupacija Budvanska rivijera i turistička agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Podgorice, Budve, Herceg Novog, Kotora i Tivta, HG Montenegro Stars, hoteli Regent Porto Montenegro, Maestral resort & casino i SOA, kao i turističke agencije Talas Montenegro DMC i Explorer DMC.

Uporedo sa sajmom, kako dodaju iz NTO, u organizaciji Ministarstva turizma Izreala i UNWTO-a, održava se Global Tourism Innovation Forum.

Forumu prisustvuju visoki zvaničnici ministarstava turizma, UNWTO-a, predstavnici turističkih udruženja, kao i veliki broj predstavnika kompanija koji su uzeli učešće na sajmu IMTM.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na ovom forumu predstavlja dr Aleksandra Gardašević Slavuljica, generalna direktorica u Direktoratu za razvojne politike u turizmu, koja je na marginama konferencije održala niz sastanaka sa predstavnicima avio kompanija, zvaničnicima prisutnih država i predstavnicima međunarodnih organizacija iz oblasti turizma.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *