Abazović: Beluga otvara fabriku vodke u Nikšiću, zaposliće 200 radnika

Dodajte komentar

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je na sjednici Vlade da će se 21. marta u Nikšiću otvoriti fabrika vodke koja će se zvati Beluga Montenegro. Istakao je da će odmah po otvaranju fabrika zaposliti oko 200 radnika, a do 2025. godine planiraju 400 zaposlenih.

Abazović je naglasio da je riječ o poznatom svjetskom brendu za proivodnju tog alkoholnog pića.

“Završio sam sastanak sa vlasnicima fabrike Nobel Wood. Oni prave jednu od najpoznatijih vodki u svijetu Beluga. 21. marta svi idemo na otvaranje fabrike u Nikšiću koja će da proizvodi Belugu Montenegro. U Crnoj Gori će se proizvoditi vodka koja će ići u svijet. Imaju posebnu fabriku u Rusiji. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svijet sa brendom Beluga Montenegro”, kazao je Abazović.

Istakao je da će odmah po otvaranju fabrika zaposliti oko 200 radnika, a do 2025. godine planiraju 400 zaposlenih.

“U Tivtu će biti zapošljeno 50 radnika koji će raditi u marketingu, a u fabrici će se raditi proizvodnja koja je povezana sa proizvodnjom u Letoniji”, rekao je premijer.

Istakao je da je ovo veliki podsticaj za našu ekonomiju jer se radi o jako skupom brendu. Kapacitet fabrike je da proizvodi 6.000 boca na sat.

“Za one koji ne znaju, Beluga je četvrti najpoznatiji brend za proivodnju vodke u svijetu, a osmi najprodavaniji. Zašto osmi? Zato što je najskuplji. Najjeftinija boca košta 40 eura, a postoje boce koje koštaju i po 7.000 eura”, kazao je Abazović.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *