Sedam miliona dolara za 30 sekundi: Posebna zabava na Super Bowlu su reklame, ovo su najzanimljivije

Dodajte komentar

Reklame na Super Bowlu zauzimaju vrlo značajan “prostor” s obzirom na to da svake godine milioni dolara budu utrošeni za nekoliko minuta oglašavanja.

Ove godine je 30 sekundi oglašavanja na najgledanijem televizijskog programu u SAD-u Super Bowlu koštalo između šest i sedam miliona dolara, slično kao i prošle godine. Neke reklame prodate su i za više od sedam miliona dolara.

Troškovi naravno ne uključuju novac potreban za izradu reklame, a u većini reklama se nalaze velike glumačke i muzičke zvijezde, koje je sigurno bilo skupo platiti.

Izdvojili smo najzanimljivije reklame sa Super Bowla ove godine.

PopCorners je odlučio ponovo spojiti “lica” koja dobro poznajemo i volimo, a riječ je o glavnim glumcima serije “Breaking Bad”. Walter White i Jesse Pinkman u ovoj “epizodi” prodaju svoj vrhunski proizvod – kukuruzni čips.

Poznati američki lanac prodavnica krofni Dunkin’ Donuts odlučio je za svoju reklamu platiti poznatog glumca Bena Afflecka, koji glumi radnika u restoranu.

Iznenađenje reklame je Jennifer Lopez koja dolazi na “drive thru” gdje radi Affleck.

Pepsi Zero Sugar je imao dvije reklame tokom Super Bowla, a obje su imale istu ideju – treba li vjerovati glumačkim preporukama ili su to samo još jedan primjer njihove dobre glume?

U jednoj reklami, glumio je Ben Stiller, a u drugoj Steve Martin.

https://youtu.be/adtWc_MvyzI

Ovo je Stillerova verzija.

https://youtu.be/ok38Xuc5UTE

Jedna od reklama je imala zanimljivu temu. Peacock je novu seriju “Poker Face” najavio uz pomoć glavnog lika u seriji Charlie, koja uvijek zna kada neko laže pa tako navodi primjere kako se laže u reklamama upravo za Super Bowl.

Još jedna reklama obiluje scenama iz serije, a riječ je o uratku General Motorsa i Netflixa.

Među zabavnijim reklamama je i ona Crown Royala u kojoj rock legenda Dave Grohl praktikuje zahvalnost.

Kansas City Chiefsi osvojili su NFL titulu nakon što su u spektakularnom 57. Super Bowl finalu pobijedili Philadelphia Eaglese rezultatom 38:35 i to nakon velikog preokreta.

U vrijeme Halftime showa, nastupila je pop zvijezda Rihanna, koja nije solo nastupala sedam godina, a prije nastupa je otkrila da je ponovo trudna.

Izvor: Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *