Abazović: Srušićemo nelegalne objekte i stati na kraj građevinskoj mafiji

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović jutros je sa ministrima bio na Morači i pratio rušenje nelegalnih postrojenja za vađenje šljunka. Ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović saopštila je da ruše postrojenje Montenegro petrola.

Abazović je u izjavi za TVCG poručio da će biti srušeni svi nelegalni objekti ne samo na Morači nego širom Crne Gore.

“Sravnićemo sa zemljom sve nelegalne objekte, ne ovdje već širom Crne Gore. Nakon što riješimo šljunak, prelazimo na šume”, kazao je Abazović u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

On je poručio da će se stati na kraj građevinskoj mafiji.

“Ima otpora i unutra institucija, ima svega… Odavde su otišli milioni eura”, saopštio je premijer i dodao da su odlučni da zaštite vodosnabdijevanje primorja.

“Moj apel i ljudima unutar sistema i institucija, ko nije spreman da ovo izvede do kraja može slobodno da ide kući”, poručio je premijer.

On je u izjavi za medije istakao  da se ne plaši tužbi zbog rušenja objekata. “Oni samo neka preduzimaju radnje, a država više nije u defanzivi. Državu niko neće poniziti dok smo mi na vlasti”, dodao je Abazović.

Najavio je da će danas biti poznate sve firme koje se bave nelegalnom eksploatacijom šljunka.

Ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović poručila je da je Vlada odlučna da stane na put i nelegalnoj eklploataciji šljunka, ali i nelegalnoj gradnji.

“Problema imamo u sistemu, ali i ove operacije će nam pokazati ko je spreman da radi po zakonu, ko nije spreman biće van sistema. Borba protiv nelegalnih objekata će se nastaviti i u drugim opštinama, a borba za zdravu životnu sredinu čeka nas narednih mjeseci”, kazala je Novaković Đurović.

Ona je saopštila da se uveliko razrađuje projekat sanacije nakon višedecenijske eksploatacije šljunka. Objasnila je da je država ovo pitanje proglasila javnim interesom i na osnovu toga mogu da ruše objekte.

“Dakle vodosnabdijevanje je javni interes i mi ovo radimo u skladu sa zakonom”, kazala je Novaković Đurović.

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kaže da je Vlada odlučna u namjeri da stane na kraj privilegovanim pojedinicima.

“Ovdje je suština da spašavamo crnogorsko primorje od nestašice vode”, kazao je Joković i dodao da je rušenje objekata jedini put za one koji čine samovolju i uzurpiraju državnu imovinu.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je i ova akcija dokaz da nema privilegovanih i nedodirljivih.

“Napali smo svaku mafiju u Crnoj Gori”, poručio je Adžić i dodao kako nema više kompromisa po ovom pitanju.

“Radimo do kraja i odlučni smo da svakom kriminalu stanemo na put”, zaključio je ministar Adžić.

“Kreće rušenje nelegalnih objekata u koritu rijeke Morače. Staje se na kraj pohari naših prirodnih resursa”, napisao je premijer Dritan Abazović na Fejsbuku.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *