Prvostepena odluka: Odobreno izručenje Duška Kneževića

Dodajte komentar

Vestminsterski sud donio je prvostepenu odluku da se odobri izručenje odbjeglog biznismena Duška Kneževića Crnoj Gori. Kneževićev pravni tim je saopštio da je odluka nepravosnažna i da će se žaliti.

“Crna Gora je pred u sudom u Londonu zatražila izručenje Duška Kneževića u julu 2019. godine. Glavni sudija u Vestminsterskom sudu Pol Goldspring odlučio da slučaj Kneževića pošalje državnom sekretaru kako bi dobio odobrenje”, navodi se u saopštenju pravnog tima.

IStiču da su razočarani odlukom sudije i najavljuju da će uložiti žalbu čim za to bude mogućnosti.

“Proces podrazumijeva još četiri instance, uključujući odluke Apelacionog suda, a nakon toga i Vrhovnog suda u Londonu,
gdje će se razmatrati zakonitost odluke, svi izvedeni dokazi, kao i ispravnost samog prvostepenog postupka. Nakon Vrhovnog suda, krajnje odobrenje donosi državni sekretar. Žalbeni proces će biti dug i može trajati godinama. Uvjereni smo da će pravdabiti zadovoljena”, poručili su iz Kneževićevog pravnog tima.

SDT je podiglo sedam optužnica u kojima je Duško Knežević označen kao organizator kriminalne grupe koja je malverzacijama oštetila budžet za više stotina miliona eura.

Suđenje Dušku Kneževiću u slučaju “Kaspija” odloženo je za 3. april ove godine, jer postupak nije mogao da počne u Crnoj Gori dok se u Velikoj Britaniji, čiji je Knežević državljanin, ne završi proces za ekstradiciju koju je tražio SDT-a.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *