I News Corp. Ruperta Murdocha otpušta 1.250 radnika

Dodajte komentar

Medijski konglomerat News Corporation saopštio je u četvrtak da će ugasiti 1.250 radnih mjesta nakon što nisu uspjeli da ostvare procijenjenu zaradu u drugom kvartalu, zbog manje atraktivnih vijesti i digitalnom poslovanju sa nekretninama.

Rastuća inflacija i više kamatne stope prisiljavaju kompanije da obuzdaju svoje troškove za reklamne i marketinške kampanje, umanjujući jedan od glavnih izvora prihoda za kompanije kao što je News Corp, koja ima velike izdavačke platforme – uključujući Wall Street Journal i New York Post u SAD-u, te Sun i Times u Velikoj Britaniji i Australiji.

“Porast kamatnih stopa i akutna inflacija imali su opipljiv uticaj na sva naša preduzeća. Inicijative koje su sada u toku, uključujući očekivano smanjenje broja zaposlenih za pet odsto ili oko 1.250 pozicija ove godine, stvoriće snažnu osnovu za budući rast”, rekao je izvršni direktor Robert Thomson.

Dionice kompanije pale su za 1,4 odsto u produženom trgovanju u prvom kvartalnom izvještaju nakon što je Rupert Murdoch odlučio da povuče prijedlog za ponovno objedinjavanje vlasništva Dow Jonesa i Fox Corp, koji vodi njegov sin Lachlan Murdoch.

Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *