“Nismo dobili ponudu za aerodrom u Beranama”

Dodajte komentar
Berane

Ministarstvo kapitalnih investicija je za CdM saopštilo da nije dobilo zvaničnu ponudu od njemačke kompanije Elite-private-jet-sevice vezano za aerodrom u Beranama.

Naime, njemačka kompanija je, kako je to kazao vlasnik ove kompanije, Majk Štajnmiler, spremna da već ove sedmice obezbijedi novac i započne posao oko valorizacije aerodroma u Beranama, ali za to čekaju samo telefonski poziv iz Vlade Crne Gore.

Ministarstvo kapitalnih investicija za CdM kaže da nije dobilo zvaničnu ponudu od ovog investitora.

Ipak, napominju da su spremi da razgovaraju sa predstavnicima kompanije kako bi imali prilku da sagledaju detalje i koncept same ponude.

U resoru Ervina Ibrahimovića u izjavi za CdM napominju da je Ministarstvo kapitalnih investicija zainteresovano za razvoj i izgradnju, kako aerodroma u Beranama, tako i aerodroma u Ulcinju i Nikšiću.

“Međutim, riječ je o ozbiljnim projektima, za koji je prije same izgradnje potrebno sprovesti ozbiljne analize i studije. Naglašavamo da su dobrodošli svi kredibilni, ozbiljni i odgovorni investitori, koji imaju kapaciteta, ne samo u finansijskom već i u tehničkom i kadrovskom smislu da realizuju ovako krupan projekat”, navode u MKI.

Kako podvlače, a radi preciznog informisanja javnosti i interesovanja koje izaziva ovaj konkretan projekat, naglašavaju da prije početka same investicije, svaki ozbiljan investitor mora sagledati spremnost projekta za realizaciju i to u smislu izrade studije opravdanosti projekta, postojanje prostorno-planske dokumentacije…

Vlasnik ove kompanije koja je zainteredovana za aerodrom u Beranama rekao je Portalu RTCG da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja mu je do sada tražena, i da je imao četiri sastanka u Vladi Crne Gore.

““Novac može biti sjutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na posljednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama” , tvrdi Štajnmiler.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nedavno je u Davosu kazao da je u fokusu treći aerodrom u Crnoj Gori.

“Mislim da bi najbolje bilo da stavimo u pogon aerodrom u Beranama ili u Nikšiću. Ne odustajemo od planova da aktiviramo treći aerodrom u Crnoj Gori. Razvoj avio-saobraćaja je strateška, krucijalna grana budućeg razvoja naše države”, rekao je tada Abazović.

(CdM)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *