Mješoviti rezultati azijskih indeksa

Dodajte komentar

Azijski su indeksi u utorak imali mješovitu izvedbu, dok su ulagači analizirali povećanje kamatne stope australijske centralne banke za 25 baznih bodova, uglavnom u skladu s očekivanjima.

S&P/ASX 200 pao je 0,46%, brišući ranije dobitke. Australijski dolar ojačao je 0,65% do zadnje trgovine na 0,6926 u odnosu na američki dolar.

Hongkonški Hang Seng indeks predvodio je rast u regionu i porastao za 0,77%, Hang Seng Tech indeks porastao je za 1,9% jer su dionice Baidua skočile nakon nedavne objave na njegovom vještačkom chatbotu.

U kontinentalnoj Kini, Shenzhen Component je bio neznatno viši, a Shanghai Composite porastao je za 0,2%.

Nikkei 225 djelimično je pao, a Topix je porastao za 0,22% budući da Banka Japana navodno planira sljedeće nedjelje parlamentima podnijeti kandidate za svog sljedećeg guvernera, navodi Kyodo. Kospi u Južnoj Koreji porastao je 0,6%, a Kosdaq je ojačao 1,4%.

Od korporativnih zarada, japanska Softbank grupa i Nintendo će izvijestiti o zaradi u trećem tromjesečju. Južnokorejski SK Innovation i KB Financial Group takođe će objaviti svoje kvartalne rezultate. Yum China će takođe objaviti rezultate za četvrti kvartal i cijelu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *