Vlada ustupa pristanište Pine na korišćenje Opštini Tivat

Dodajte komentar

Pristanište Pine Vlada će ustupiti na korišćenje Opštini Tivat, rečeno je iz kabineta predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

To je odlučeno na današnjem sastanku premijera sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem i predsjednikom Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Blažom Rađenovićem.

“Nakon određenog perioda bez upravljača ovim pristaništem i brojnim administrativno-pravnih problema koji su pratili ovaj slučaj, Vlada se odlučila na ovaj potez”, naveli su iz Vlade.

Kako su precizirali, na sastanku su dogovoreni dalji postupci u proceduri ustupanja ovog pristaništa koji treba da budu obavljeni između Morskog dobra i Opštine Tivat.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora JPMD Nikola Rađenović te sekretar Sekretarijata za ekonomiju u Opštini Tivat.

Riječ je o inicijativi koju je još 2019. godine pokrenula tadašnja gradska uprava. Pristanište Pine ima atraktivnu lokaciju i na njoj tokom turističke sezone pristaju brojni izletnički brodovi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *