Vlada ustupa pristanište Pine na korišćenje Opštini Tivat

Pristanište Pine Vlada će ustupiti na korišćenje Opštini Tivat, rečeno je iz kabineta predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

To je odlučeno na današnjem sastanku premijera sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem i predsjednikom Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Blažom Rađenovićem.

“Nakon određenog perioda bez upravljača ovim pristaništem i brojnim administrativno-pravnih problema koji su pratili ovaj slučaj, Vlada se odlučila na ovaj potez”, naveli su iz Vlade.

Kako su precizirali, na sastanku su dogovoreni dalji postupci u proceduri ustupanja ovog pristaništa koji treba da budu obavljeni između Morskog dobra i Opštine Tivat.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora JPMD Nikola Rađenović te sekretar Sekretarijata za ekonomiju u Opštini Tivat.

Riječ je o inicijativi koju je još 2019. godine pokrenula tadašnja gradska uprava. Pristanište Pine ima atraktivnu lokaciju i na njoj tokom turističke sezone pristaju brojni izletnički brodovi.

Check Also

“AMB Tours” je trajekt “Prizna” kupio za 252.000 eura

Hrvatska državna brodarska kompanija “Jadrolinija” za “Vijesti” je zvanično saopštila da je 53 godine stari …

Leave a Reply

Your email address will not be published.