Put Kolašin – Mateševo radiće na proljeće

Kompanija Bemaks još nije uvedena u posao rekonstrukcije puta od Kolašina do Mateševa, a plan je da izvođenje radova počne nakon zimske turističke sezone. To je “Vijestima” zvanično rečeno iz Uprave za saobraćaj, iz koje su naveli da su izabrali firmu koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Ovaj tender je raspisan početkom jula prošle godine, dok su ponude otvorene 8. avgusta lani. Bemaks je bio jedini ponuđač.

”Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršiće firma ‘Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja’ iz Podgorice. Planirano je da se sa izvođenjem radova počne nakon završetka zimske turističke sezone, s obzirom da je u ovom trenutku značajno saobraćajno opterećenje kada se očekuju i povoljniji vremenski uslovi. Rok za izvođenje radova je osam mjeseci od uvođenja u posao”, naveli su iz Uprave, iz koje su ranije saopštili da je garantni rok tri godine od primopredaje radova.

Procijenjena vrijednost radova koje će vršiti Bemaks je 5,3 miliona eura bez PDV-a, dok je cijena sa PDV-om 6,41 milion eura.

Iz Uprave su ranije kazali da je dužina puta oko osam kilometara, pri čemu se na tri dionice ukupne dužine oko 1,5 kilometara vrši korekcija postojećih elemenata situacionog puta, dok se na ostatku puta vrši struganje postojećeg i presvlačenje novim habajućim slojem asfalta.

Rekonstrukcija ove dionice je važna da bi povezala Kolašin sa nedavno otvorenom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa i za magistralni put od Podgorice do Bijelog Polja.

Kolašin je u julu prošle godine sa nespremnom saobraćajnom infrastrukturom dočekao otvaranje dionice auto-puta Smokovac Mateševo. Nedostatak parking prostora, mnogo dotrajalih saobraćajnica, neriješena “veza” sa skijalištima… samo su neke od teškoća sa kojima se ovaj grad suočava.

”Vijesti” su prošle godine pisale da intenzivirani radovi na rekonstrukciji pojedinih kolašinskih ulica u posljednje vrijeme zaobišli su Ulicu Donji Pažanj I, koja grad spaja sa regionalnim putem ka Mateševu za koji je Uprava za saobraćaj početkom jula raspisala tender za rekonstrukciju. Međutim, projekat Uprave za saobraćaj nije uključio usku ulicu kroz naselje Pažanj, bez adekvatnih trotoara i horizontalne signalizacije, sa dotrajalim mostom, kojom se i sada teško mimoilaze dva vozila. Stanje te saobraćajnice naročito je pogoršao frekventan saobraćaj teretnih vozila minulih godina.

Vijesti

Check Also

Budvanska rivijera nakon dvije godine gubitka, prošle godine konačno u plusu

Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa “Budvanska rivijera” AD Budva u 2022. godini …

Leave a Reply

Your email address will not be published.