Upravnik najvećeg kruzera na svijetu ima nedjeljni budžet od milion dolara za nabavku hrane

U kuhinjama, koje rade non-stop, je zaposleno 1.000 kuvara

Najveći kruzer na svetu napravi više od 30.0000 jela dnevno za više od 6.600 putnika koji se ukrcaju na nedeljnom nivou.

Putnici „Royal Caribbean Symphony of the Seas“ mogu da jedu bilo gdje do osam puta dnevno, zadajući osoblju veliku količinu hrane za pripremu.

– Morate da izračunate da je to doručak, ručak i večera, plus grickalice, plus noću, plus 24 sata, hrana svuda unaokolo, i to nikada ne prestaje – rekao je za Insajder Alan Džentil, šef razvoja kulinarske inovacije.

– Količine su nevjerovatne– dodaje.

Džered de Silva, upravnik inventara broda, nedeljno ima budžet od milion dolara  za nabavku namirnica za 23 brodska restorana. Kada se ovaj novac pretvori u hranu, u pitanju više od 600.000 tona hrane i pića.

U kuhinjama, koje rade non-stop, je zaposleno 1.000 kuvara.

– Neki od ljudi počinju posao u 8 ujutru i rade do 14 časova, uzmu pauzu do 17 časova i nastavljaju rad do 21.30 časova. Onda druga grupa počne preuzme u 22 časa, pa sve do 10 ujutru. Tako da pokrivamo dan i noć – kaže glavni šef za Insajder.

Restorani raspolažu različitim cijenama, kako bi odgovarale širokom spektru putnika na brodu.

– Imali smo penthaus, imali smo apartman, imali smo glavni restoran, imali smo specijalitet. Imamo sve mogućnosti. Tako da smo se trudili da svima ugodimo, da svi pronađu ono što traže – dodaje.

Check Also

Budvanska rivijera nakon dvije godine gubitka, prošle godine konačno u plusu

Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa “Budvanska rivijera” AD Budva u 2022. godini …

Leave a Reply

Your email address will not be published.