Britanci donirali opremu za bolju carinsku kontrolu na graničnim prelazima

Dodajte komentar

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo specijalizovanu opremu Upravi prihoda i carina Crne Gore (UPC) posredstvom Britanske ambasade.

Kako je saopšteno iz UPC, vršilac dužnosti direktora UPC Vladimir Bulajić zahvalio se na kontinuiranoj podršci ove zemlje i njenih institucija kroz vrijedne donacije i specijalizovanu obuku carinskih službenika za jačnu borbu protiv krijumčarenja.

“Značajna donacija biće velika podrška carinskim službenicima na crnogorskim graničnim prelazima. Upotreba donirane opreme će omogućiti temeljniju, bržu i neinvazivnu kontrolu prevoznih sredstava i roba, kao i brži protok ljudi na graničnim prelazima”, naveli su iz UPC.

Najavljen je i nastavak podrške iz Velike Britanije kroz donacije i dalje usavršavanje službenika, te jačanje saradnje među službama.

Bulajić je sredinom sedmice obišao Slobodnu zonu Luke Bar sa pomoćnikom direktora i rukovodiocem međunarodnih poslova za Zapadni Balkan Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal britanske Uprave poreza i carine Dejvidom Hantlijem, koji je ujedno oficirom za vezu za privredni kriminal. Tom prilikom je v.d. direktora UPC istakao da će “uložiti sve napore da se sistemske greške iz prošlosti ne ponove, a naslijeđeni problemi riješe”.

“Crna Gora nije jedina država sa ovim problemima, što svakako nije opravdanje, već samo motiv više da se ovoj problematici sa velikom pažnjom posvetimo, uz podršku koju nam pružaju naši britanski partneri”, dodao je on.

Hantli je pozdravio spremnost riješavanja problema sa kojom je UPC suočena, i najavio podršku insitucijama, a prvenstveno UPC u borbi protiv krijumčarenja cigareta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *