Bolnica Meljinje od 1. marta u sistemu javnog zdravstva

Dodajte komentar

Nakon jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu zdravlja, drugog po redu u dva dana, kojem su prisustvovali predstavnici bolniceu Meljinama i Opšte bolnice Kotor i državna sekretarka u tom resoru Slađana Ćorić, dogovoreno je da bolnica u Meljinama do 1. marta funkcioniše kao i do sada, kada će preći u sistem javnog zdravlja pod okriljem Opšte bolnice Kotor.

Ovo je, kako je saopšteno, prelazno rješenje, budući da je, zbog nedostatka stručnog kadra, kotorska bolnica prihvatila da bolnica u Meljinama bude njihov organizacioni dio dok se ne stvore uslovi i ne formira dovoljan broj kadra. Takođe, bolnica će pružati usloge na odjeljenjima hirurgije, internog odjeljenja i porodilišta, a no sticanju neophodnihuslova, proširivaće odjeljenja. Po pitanju nedavnog oglasa Opšte bolnice Kotor koji od 150 zaposlenih u bolnici na biro rada šalje njih 59, Ćorić je kazala da je smanjena mogućnost da se zaposle svi i da se po tom pitanju moraju konsultovati ea Agencijom za sprečavanje korupcije, jer su raspisani izbori.

Vodiće se računa da se postepenouvode konkursi. U bolnici je 11 ljekara, ne možemo primiti 160 ljudi, moramo voditi računa o sistematizaciji i normativima istakla je Ćorić.

Direktorka bolnice u Meljinama Olivera Elez smatra da se došlo do modela koji bi zadovoljio i zaposlene i potrebe građana Herceg Novog.

Zaposleni do 1. marta imaju ugovor po osnovu stečaja, a nakon toga prelazimo u javni sistem. Do tada ćemo obaviti još razgovora. U srijedu će direktor Opšte bolnice Kotor Davor Kumburović doći u našu bol nicu, da pogleda organizaciju bolnice i da dovedemo definitivnu sistematizaciju kazala je Elez.

Ukazala je i na to da još nisu primili decembarsku platu i da očekuju uplatu Fonda zdravstva u narednih nekoliko dana.

Dan

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *