Počele nominacije za Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana za 2022.

Dodajte komentar

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) objavljuje da su nominacije za Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana za 2022. godinu počele! Savjet je ovu inicijativu pokrenuo prošle godine u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i programa ekonomskog osnaživanja žena s ciljem da se oda priznanje ženama koje su pokrenule i razvile sopstveni posao i doprinijele novim i održivim radnim mjestima za druge žene i muškarce u našem regionu, avodi s eu saopštenju RCC.

NOMINUJ

„Nije bilo lako odabrati samo šest među brojnim sjajnim nominacijama prošle godine. Blerina, Aida, Valentina, Dragana, Pakize i Arta su ovu prestižnu titulu Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana za 2021. godinu ponijele ponosno i opravdano i uvjerena sam da ove godine neće biti ništa drugačije. Doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativno razmišljanje i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava. Namjera nam je da ovom inicijativom odamo skromno priznanje ovim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile da se bore protiv stereotipa i donesu promjene. Sigurna sam da svi vi znate barem jednu, ako ne i mnogo više nevjerovatnih žena, vašu majku, sestru, prijateljicu, partnerku ili poznanicu koja je preduzetnica i koja zaslužuje da dobije priznanje za sve što je uradila. Dakle, budite brzi, nominujte svoju favortikinju koja će sljedećeg mjeseca možda postati jedna od Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana. Sretno!,“ rekla je generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu

Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana za 2021. godine  

Manje od 22 posto preduzetnika sa Zapadnog Balkana su žene i zbog toga je promocija priča uspješnih žena preduzetnica iz regiona od velike važnosti. Ekonomsko osnaživanje žena je od ključnog značaja za oporavak i otpornost, kao i za veći ekonomski rast, s obzirom da je broj žena na tržištu rada usko povezan sa razvojem regiona.

Savjet za regionalnu saradnju poziva pojedince, predstavnike institucija javnog i privatnog sektora, organizacije i sve zainteresovane da nominuju ženu preduzetnicu godine u jednoj (ili više) sljedećih kategorija: žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja preduzetnica, žena startup preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Nominacije su otvorene do 28. februara 2023. godine uz uslov da je privredni subjekat prijavljenih žena preduzetnica registrovan prije februara 2022. godine.

Više informacija o uslovima za nominaciju, žiriju, kao i opšte informacije o postupku izbora i koristima za žene koje dobiju ovo priznanje možete pronaći na https://www.rcc.int/pages/165/western-balkans-women-entrepreneurs-of-the-year-2022 .

https://www.rcc.int/news/796/rcc-nominations-for-western-balkans-women-entrepreneurs-of-the-year-2022-open

https://www.instagram.com/reel/CoMvnKyrtHw/?igshid=YWJhMjlhZTc=

https://www.instagram.com/p/CoMth2VADY6/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *