Bankar podcast: Jovan Lekić, predsjednik “NALL Grupe” i predsjednik Upravnog odbora Crnogorskog udruženja poslodavaca

Dodajte komentar

Gost nove epizode Bankar podcasta je Jovan Lekić, predsjednik “NALL Grupe” i predsjednik Upravnog odbora Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Opšti kolektivni ugovor krajem prošle godine potpisao je nelegitimni predstavnik crnogorskih poslodavaca, kazao je Lekić.

“Mi ćemo pokrenuti upravni postupak tako što ćemo tražiti da Upravna inspekcija konstatuje činjenično stanje, a to je da u Ministarstvu rada od 2004. godine Unija poslodavaca nikakav dokument nije donijela da dokaže svoju reprezentativnost. To će biti dovoljno da se neko zapita da li je potpisnik Opšteg kolektivnog ugovora nelegitiman”, kazao je Lekić.

On je gostujući u podkastu “Bankar” kazao da CUP iz dana u dan dobija sve veću podršku privrede, a statistika pokazuje da je promet kompanija koje su dio CUP-a oko 60 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Lekić kaže da je pitanje dana kada će CUP biti predstavnik crnogorske privrede u socijalnom dijalogu.

“Imamo opstrukcije od strane aktuelne Vlade. Neshvatljivo je da se od juna prošle godine ne može da donese pravilnik na osnovu kojeg će se utvrditi reprezentativnost poslodavačkih organizacija. Stalno se birokradskim normama to pokušava odgoditi iako je ministar rada Admir Adrović i sam obećao da će taj proces ubrzati”, kazao je Lekić.

Iako se godinama,kaže Lekić, radilo na poboljašnju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori trenutno je politička nestabilnost najveća biznis barijetra i to je loša poruka kako domaćim tako i stranim investitorima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *