Sadnjom 7.500 stabala CKB podržala projekat „Priceless Planet“

Dodajte komentar

Ukupno 7.500 stabala posađeno je u ime klijenata CKB-a koji su u periodu od 3. oktobra do 31. decembra aplicirali i preuzeli Mastercard® karticu. To je rezultat koji je ostvaren kroz Mastercard „Priceless Planet” projekat koji za cilj ima da se do 2025. godine posadi 100 miliona stabala širom svijeta.

Ponosni smo na činjenicu da je CKB prva banka koja se u Crnoj Gori pridružila pomenutoj inicijativi kojom se žele umanjiti posljedice klimatskih promjena. Njen značaj ogleda se u tome da će drveće biti posađeno u djelovima svijeta sa najvećim potencijalom za pozitivan uticaj na klimu, zajednicu i očuvanje biodiverziteta.

„Kroz princip malih koraka i pobjeda nastaju velika djela i zaokreti koji svima donose dobro. Na to nas podsjeća i inicijativa Mastercard-a koju smo, sa velikim zadovoljstvom, podržali. Naglašavajući da nijedan doprinos nije zanemarljiv, posebno kada je riječ o suštinski važnim pitanjima, u ime naših klijenata, zasađeno je 7.500 stabala u predviđenim predjelima u svijetu. Uvjeren sam da ćemo i ubuduće nastaviti da predano radimo na očuvanju i zaštiti životne sredine”, istakao je Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa fizičkim licima.

Jelena Ristić, direktorka kompanije Mastercard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, izjavila je: „Usporavanje klimatskih promena je zadatak koji zahteva uključivanje svih nas, pri čemu uloga poslovnog sektora nije zanemarljiva. Kao tehnološka kompanija koja pokreće promene u svakodnevici, sebi smo postavili ambiciozne ciljeve u domenu ekološke održivosti kroz Priceless Planet koaliciju i dostizanje nulte CO2 emisije, i ponosni smo zbog svakog napretka koji ostvarimo na tom putu. CKB je uključivanjem u Priceless Planet koaliciju dokazala svoju posvećenost očuvanju životne sredine i uvereni smo da ćemo nastaviti istim tempom ka dostizanju održive budućnosti za sve nas“.

„Priceless Planet“ koalicija okuplja preko 100 partnera na globalnom nivou. Zajedno sa stručnjacima za klimatske nauke i obnovu šuma iz internacionalnih institua „Conservation international“ i „World Resources Institut“, uz podršku kompanije Mastercard, oni nastoje sprovesti jednu od najvećih globalnih akcija sadnje drveća i obnavljanja šuma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *