Addiko banka Poslodavac partner za 2022, Schoen: HR tim ključan za najbolje rezultate u istoriji

Addiko banka Podgorica ponovo je nosilac regionalnog sertifikata Poslodavac partner (Employer Partner), ovog puta za 2022. godinu. Iz te bankarske institucije ističu da se upravo ovim priznanjem potvrđuje vrijednost kontinuiranog ulaganja u zaposlene.

Sertifikat Poslodavac partner dodjeljuje hrvatska Selectio Grupa kompanijama širom regiona za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

„Smatram da smo netipični bankari jer imamo otvorenu i iskrenu komunikaciju na svim nivoima i gradimo kulturu zajedništva. Dijelimo ideje, predloge, inicijative i njegujemo inovativnost. Svi zajedno doprinosimo rastu organizacije i razvijamo naše karijere. Sertifikat Poslodavac partner je potvrda visokih HR standarda u banci ali potvrđuje i da je veoma bitno šta zaposleni misle. Zato je ovo i potvrda naše posvećenosti zaposlenima svim srcem“, istakla je direktorica Odjeljenja za ljudske resurse i korporativne komunikacije, upravljanje projektima i procesima u Addiko banci Jelena Đuranović.

Predsjednik Upravnog odbora Christoph Schoen ponosan je što su očuvali imidž poželjnog poslodavca, ali i što su kreirali radno okruženje u kome angažman i učinak zaposlenih dolaze do izražaja.

“Mislim da je vrijeme da aplaudiramo i timu koji vodi računa o ovom važnom segmentu u Addiko banci. To pokazuju i poslovni pokazatelji od prošle godine, koji su bili do sada najbolji. Zato sam ubjeđen je da je HR tim jedan od ključnih faktora za ovakve rezultate. Uspjeh tima i razvoj svakog zaposlenog kolege je ključan i biće ključan u narednom periodu. Naš izuzetan poslovni rezultat potvrđuje da smo zajedno razvili sjajan tim ljudi koji zaista rade odličan posao. Zato, kao uzorni poslodavci, činimo sve kako bi se naši zaposleni na svom radnom mjestu osjećali zadovoljno i ispunjeno. Jer svaki pojedinačni doprinos je važan i dio je naše priče o uspjehu”, zaključio je Schoen tokom zvanične ceremonije uručenja oznake Poslodavac partner.

Opsežna istraživanja Selectio Grupe, regionalno najveće koja se bavi konsultacijama u HR područjima, obuhvataju sedam glavnih područja u upravljanju ljudskim resursima, koja su dodatno podijeljena na 30 ključnih područja.

Kako je istakla viša savjetnica za upravljanje ljudskim resursima u ovoj kompaniji Ljiljana Medaković, protekle dvije decenije kroz ovu evaluaciju prošlo je više od 200 kompanija, a samo za prošlu godinu ispitivane su njih 82. Posebno su istakli činjenicu da su pooštrili kriterijume, što je kod mnogih imalo za posljedicu pad rezultata. Ipak, to se nije dogodilo i sa Addiko bankom koja je čak uspjela da dobije bolju ocjenu i, samim tim, još bolju poziciju nego ranijih godina.

“Addiko banka Podgorica ostvarila je visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, a naročito se istakla inicijativama i projektima koji podržavaju rast i razvoj zaposlenih. Evaluacija je pokazala da je Addiko organizacija koja podstiče otvorenu, iskrenu i direktnu komunikaciju, a zaposleni se kroz različite aktivnosti ohrabruju da iskažu svoje predloge i ideje. HR ulaže u znanje i radi na prenosu znanja unutar organizacije, mogućnostima napredovanja, kao i različitim šemama nagrađivanja”, potcrtala je ona.

Detaljno obrazlažući odluku da sertifikat Poslodavac partner ponovo pripadne podgoričkoj banci, dodala je da je Addiko banci organizacija koja podstiče otvorenu, iskrenu i direktnu komunikaciju, a zaposleni se kroz različite aktivnosti ohrabruju da iskažu svoje prijedloge i ideje. Takođe je navela inicijative kojima se podstiče i njeguje inovativnost kao jedna od ključnih vrijednosti organizacije. Programi podrške zaposlenima ogledaju se u kontinuiranom
ulaganju u znanje, mogućnosti napredovanja, različitim šemama nagrađivanja, te setu ostalih benefita u vidu usklađivanja balansa između privatnog i poslovnog života.

Bankar

Check Also

Portonovi: Uzbudljiv proljećni program “Proljećna saga”

Nakon veoma uspješne Praznične sezone, Portonovi priprema uzbudljiv set događaja kojima se ozvaničava početak sezone …

One comment

  1. Hahajhahaha neka schoen malo priuči…sjedi i pokrij se ušima…

Leave a Reply

Your email address will not be published.