Britanska delegacija sjutra u Slobodnoj zoni Luke Bar

Dodajte komentar

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema saopštio je pomoćnik direktora i rukovodioca međunarodnih poslova za region Zapadnog Balkana, u sastavu Uprave poreza i carine Ujedinjenog Kraljevstva Dejvid Hantli. Njega je ugostio predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Hantli je istakao zahvalnost predsjedniku Vlade Crne Gore Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u prethodnom periodu kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta, navodeći da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema”, saopšteno je iz Vlade.

U tom kontekstu, Hantli je istakao da će britanska delegacija sjutra posjetiti Luku Bar.

“Premijer Abazović je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar. U tom smislu, predsjednik Vlade je istakao istorijske rezultate koji su u borbi protiv krijumčarenja cigareta postignuti u 2022. godini”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Abazović i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks iskazali su zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja ugovora između dvije strane u cilju daljeg unaprjeđenja sajber bezbjednosti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *