Abazović: Otvara se drugačija perspektiva za Ulcinj

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović sa ministarskom delegacijom obišao lokaciju nekadašnjeg hotela Galeb, gdje je planirana izgradnja novog hotela sa pet zvjezdica, kao i hotel Jadran i hotel Mediteran. Saopštio je dinamiku projekata i poručio da razumije da postoji skepticizam, ali da u Vladi pokušavaju da “izađu iz pravnih zavrzlama”.

“Dok bude ove Vlade, nema više nikoga ko može ove stvari da zamrsi”, naglasio je Abazović.

Istakao je da je netačna informacija da će se na lokaciji nekadašnjeg hotela Galeb graditi stanovi.

“Ogroman napor sam uložio da ovaj lokalitet promijeni vlastika, do kraja godine biće završene adminsitrativne stvari”, rekao je Abazović.

Naveo je i da je pri kraju potpisivanje aneksa ugovora za hotel Jadran, sa pet zvjeznica

“Na korak smo da i taj problem riješimo”, poručio je.

Za hotel Medtareran, kako je rekao, investicioni ciklus teče brže od planiranog.

“Vile će biti spremne za ovu sezonu. Ni tu nije kraj, gradiće se novi Otrant, imaće druge sadržaje. Taj projekat očekujem da ćemo predstaviti u narednih 15-20-30 dana. Time se otvara drugačija perspektiva”, rekao je Abazović u Ulcinju.

Naglasio je da će samo od ova tri hotela otvoriti hiljadu radnih mjesta.

Kada je riječ o Morskom dobru, premijer je kazao da se otvara međunarodni konkurs za uređenje Male plaže i tunel koji će je povezati sa Limanom.

“To bi trebalo da promijeni lice Ulcinja. Moj će apel biti da se iz cijelog svijeta prijave investitori….”, naveo je, između ostalog.

Za novi stadion u Ulcinju, dodao je, konkurs traje još 30 dana.

U delegaciji Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministark ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević

Delegacija se sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima, a u fokusu su bili brojni razvojni projekti koji se tiču najjužnije crnogorske opštine.

Premijer, predsjednik opštine i ministar zdravlja, zajedno sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem posjetili su Dom zdravlja, Hitnu pomoć i Porodilište u Ulcinju.

Sa predsjednikom UO JP Morsko Dobro, Blažom Rađenovićem i predsjednikom opštine Ulcinj, premijer i ministri su posjetili Veliku skelu, pristanište u Starom gradu, čije se uređenje planira u narednom periodu.

Predsjednik Vlade, ministri i rukovodstvo Opštine obići će lokaciju nekadašnjeg hotela Galeb, gdje je planirana izgradnja novog hotela sa pet zvjezdica, kao i hotel Jadran i hotel Mediteran, koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Abazović, ministri i predsjednik Opštine, zajedno sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Draškom Boljevićem i direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Milanom Gazdićem, posjetili su Port Milenu.

RTCG

Check Also

Portonovi: Uzbudljiv proljećni program “Proljećna saga”

Nakon veoma uspješne Praznične sezone, Portonovi priprema uzbudljiv set događaja kojima se ozvaničava početak sezone …

Leave a Reply

Your email address will not be published.