Vlada najavila: Accor i Iberostar dogordine otvaraju “Rixos” u Sutomoru

Dodajte komentar

Kompanije Accor i Iberostar najavili su izgradnju hotela “Rixos” sa pet zvjezdica u Sutomoru, rečeno je danas iz kabineta premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Investitor i vlasnik Iberostar Montenegro hotelske grupe Branko Čupić te direktori Accor grupe Fransoa Boden i Gaurav Bušan susreli su se sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković Đurović i Abazovićem. Tom prilikom su upoznali Vladine zvaničnike sa detaljima projekta luksuznog hotela.

“Oni su naglasili posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora. Predstavnici Accora su istakli da je snaga njihove kompanije u veličini tržišta koje pokrivaju, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti”, naveli su iz Vlade.

S druge strane, Abazović je naglasio “spremnost Vlade da Iberostaru i predstavnicima Accora bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine. Izrazio je zadovoljstvo što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica, navodeći da će to značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu države. Posebno je istakao što će sa otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru.

“U narednom periodu želimo vidjeti još nekoliko hotela sa pet zvjezdica od Budve do Ulcinja”, dodao je premijer.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja drugih hotela u Crnoj Gori, ali i obuke kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *