Damjanović najavio elektronsko fakturisanje do kraja godine

Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije, te planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja a realna je procjena da do kraja tekuće ili početkom 2024. godine ovaj sistem zaživi i kod nas.

To je najavio ministar finansija u tehničkoj Vladi mr Aleksandar Damjanović nakon susreta sa srpskim kolegom Sinišom Malim u Beogradu.

Oni su, između ostalog, razmijenili iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije, pošto sistem e-fakture u Srbiji obuhvata više od 200.000 preduzeća.

Damjanović i Mali su razgovarali o mnogim mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje dvije susjedne zemlje.

“U fokusu razgovora bili su zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne – auto-put i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd – Bar. Nastavljeni su razgovori inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje”, naveli su iz resornog ministarstva.

Među temama su bili izazovi aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona, snabdjevenost regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavka energenata. Razmijenili su mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvijema susjednim državama.

Crnogorsku delegaciju predvodio je Damjanović, a činili su još državna sekretarka Ana Raičević, državni sekretar dr Ilija Vukčević i direktor Uprave za igre na sreću, Andrija Ćetković.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.