NTO: Odlična posjećenost tokom januara, Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija

Dodajte komentar

Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) svakog četvrtka, 19. januara je u Crnoj Gori boravilo oko 18.200 turista, odnosno 140 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a 149 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kazala je agenciji Media Biro Milena Vujović iz NTO-a.

“Trenutno je najposjećenija Budva, u njoj boravi oko tri puta više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, a čak pet puta više turista u odnosu na isti period 2019. I ostali gradovi na primorju bilježe odličnu posjećenost: u Kotoru i Tivtu boravilo je oko 2,5 odsto više gostiju u poređenju sa prethodnom godinom”, kazala je ona.

Situacija na sjeveru je u protekloj sedmici bila bolja, sudeći po velikoj posjećenosti tokom proteklog vikenda.

“Svi smo željno isčekivali prve značajne količine snježnih padavina, i tokom prethodnog vikenda zvanično je počela i skijaška sezona. Prema nezvaničnim podacima, po procjeni Ski centra u Kolašini, zabilježeno je oko 6.000 posjetilaca i oko 2.000 skijaša”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, kao i svake godine Crnu Goru je posjetilo najviše turista iz regiona.

“Svakako bih pomenula i Njemačku, Veliku Britaniju. Generalno vlada veliko interesovanje za Crnu Goru u zimskoj turističkoj sezoni, tako da nas posebno raduje da smo prepoznati kao cjelogodišnja destinacija”, poručila je ona.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *