NTO: Odlična posjećenost tokom januara, Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija

Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) svakog četvrtka, 19. januara je u Crnoj Gori boravilo oko 18.200 turista, odnosno 140 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a 149 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kazala je agenciji Media Biro Milena Vujović iz NTO-a.

“Trenutno je najposjećenija Budva, u njoj boravi oko tri puta više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, a čak pet puta više turista u odnosu na isti period 2019. I ostali gradovi na primorju bilježe odličnu posjećenost: u Kotoru i Tivtu boravilo je oko 2,5 odsto više gostiju u poređenju sa prethodnom godinom”, kazala je ona.

Situacija na sjeveru je u protekloj sedmici bila bolja, sudeći po velikoj posjećenosti tokom proteklog vikenda.

“Svi smo željno isčekivali prve značajne količine snježnih padavina, i tokom prethodnog vikenda zvanično je počela i skijaška sezona. Prema nezvaničnim podacima, po procjeni Ski centra u Kolašini, zabilježeno je oko 6.000 posjetilaca i oko 2.000 skijaša”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, kao i svake godine Crnu Goru je posjetilo najviše turista iz regiona.

“Svakako bih pomenula i Njemačku, Veliku Britaniju. Generalno vlada veliko interesovanje za Crnu Goru u zimskoj turističkoj sezoni, tako da nas posebno raduje da smo prepoznati kao cjelogodišnja destinacija”, poručila je ona.

Media Biro

Check Also

Dodik: Imamo uvjeravanja da je Kina odlučila da prihvati obveznice RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć da raspolaže uvjeravanjima da je Kina odlučila …

Leave a Reply

Your email address will not be published.