Joković: Za poljoprivredu ove godine 76 miliona eura

Dodajte komentar

Poljoprivreda je, uz turizam, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori i imali smo razumijevanja za poljoprivrednike za koje je ove godine izdvojeno 53 miliona eura, a uz eurofondove to će biti znatno više, odnosno ove godine još 23 miliona, a do 2027. dodatnih 63 miliona eura, rekao je ministar poljoprivrede Vladimir Joković za Adria televiziju.

On je napomenuo da će Vlada pomoći poljoprivrednicima većim subvencijama.

„Ono na šta će Vlada posebno voditi računa je infrastruktura što podrazumijeva bolje puteve i vodosnadbijevanje domaćinstava na selu što će omogućiti bolji život poljoprivrednika  i veću proizvodnju“, rekao je Joković.

„Sigurno će biti veći agrobudžet i sigurno će biti veća izdvajanja za poljoprivredu i to ne zato što to mi želimo, nećemo i hoćemo- naprosto to rade sve države u svijetu. Naša poljoprivreda zavisi od mnogih faktora i mi to prepoznajemo. Nema srećne zemlje koja nema dovoljnost ili približnu dovoljnost u proizvodnji hrane“, naglasio je Joković.

Joković poziva poljoprivrednike na neposredan kontakt gdje bi se našla najbolja rješenja.

„Pozivam sve poljoprivrednike da se odazovu- već u februaru će biti naši sastanci sa njima i da oni predlože koje mjere na koji način bi pomogli poljoprivredu u Crnoj Gori kako bi oni koji to zaslužuju, koji na najpošteniji mogući način zarađuju svoju egzistenciju kako bi mogli raditi, proizvoditi i zarađivati više. Sopstvenom proizvodnjom smanjio bi se deficit“, ističe Joković i zaključuje da je samo u 2021. godini iz Srbije uvezeno 274 miliona eura poljoprivrednih proizvoda.

TV Adria

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *