Joković: Za poljoprivredu ove godine 76 miliona eura

Poljoprivreda je, uz turizam, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori i imali smo razumijevanja za poljoprivrednike za koje je ove godine izdvojeno 53 miliona eura, a uz eurofondove to će biti znatno više, odnosno ove godine još 23 miliona, a do 2027. dodatnih 63 miliona eura, rekao je ministar poljoprivrede Vladimir Joković za Adria televiziju.

On je napomenuo da će Vlada pomoći poljoprivrednicima većim subvencijama.

„Ono na šta će Vlada posebno voditi računa je infrastruktura što podrazumijeva bolje puteve i vodosnadbijevanje domaćinstava na selu što će omogućiti bolji život poljoprivrednika  i veću proizvodnju“, rekao je Joković.

„Sigurno će biti veći agrobudžet i sigurno će biti veća izdvajanja za poljoprivredu i to ne zato što to mi želimo, nećemo i hoćemo- naprosto to rade sve države u svijetu. Naša poljoprivreda zavisi od mnogih faktora i mi to prepoznajemo. Nema srećne zemlje koja nema dovoljnost ili približnu dovoljnost u proizvodnji hrane“, naglasio je Joković.

Joković poziva poljoprivrednike na neposredan kontakt gdje bi se našla najbolja rješenja.

„Pozivam sve poljoprivrednike da se odazovu- već u februaru će biti naši sastanci sa njima i da oni predlože koje mjere na koji način bi pomogli poljoprivredu u Crnoj Gori kako bi oni koji to zaslužuju, koji na najpošteniji mogući način zarađuju svoju egzistenciju kako bi mogli raditi, proizvoditi i zarađivati više. Sopstvenom proizvodnjom smanjio bi se deficit“, ističe Joković i zaključuje da je samo u 2021. godini iz Srbije uvezeno 274 miliona eura poljoprivrednih proizvoda.

TV Adria

Check Also

Portonovi: Uzbudljiv proljećni program “Proljećna saga”

Nakon veoma uspješne Praznične sezone, Portonovi priprema uzbudljiv set događaja kojima se ozvaničava početak sezone …

One comment

  1. Ovo nije tačno. Zar je stvarno moguće da više nemamo ozbiljnog novinara koji bi tačno provjerio koje babe i žabe sabira nepismeni joković?

    Sve je uradio da ubije sa ministrom finansija Ipard agenciju i pretvori je u sektu a kako bi lagao oko otvorenog balkana

Leave a Reply

Your email address will not be published.