Slučaj “Telekom”: Obradoviću i Ivanoviću ukinuta oslobađajuća presuda

Dodajte komentar

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću u predmetu “Telekom” i slučaj vratio Višem sudu na novo odlučivanje. To je potvrdila za Portal RTCG savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Obradović i Ivanović su početkom juna prošle godine oslobođeni optužbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da su zloupotrebom službenog položaja, fiktivnim ugovorom o konsultantskim uslugama oštetili državnu kompaniju Telekom.

Prema optužbama, kompanija je oštećena za 2,3 miliona eura u korist kompanije “Rawleigh Trading” iz Londona.

Crnogorska državna kompanija Telekom je prodata 2005. godine Mađar telekomu, u vlasništvu Dojče telekoma, za 114 miliona od čega su tri miliona izdvojena za dotaciju otkupa akcija manjinskih akcionara.

Početkom 2012. godine je Komisija za hartije od vrijednosti SAD-a objavila da je Dojče telekom, navodno, preko svoje podružnice crnogorskim zvaničnicima u postupku privatizacije isplatio mito.

U tužbi američke komisije ukazivano je da su podmićivanje omogućila dva člana uprave crnogorskog Telekoma i advokatica, sestra tada najvišeg vladinog funkcionera.

RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *