Analitičari: Bitcoin na početku novog velikog rasta

Dodajte komentar

Bitcoin je u novom “velikom usponu” jer snaga tržišta dosta nalikuje uslovima nakon tržišta iz 2018.

Prema posljednjoj analizi, BTC/USD će nastaviti rasti “nakon određene konsolidacije” zahvaljujući ključnim signalima iz njegovog indeksa relativne snage (RSI).

S povećanjem cijene BTC-a koji tek dolazi, bitcoin optimisti osjećaju se sve sigurnije uprkos široko rasprostranjenom nepovjerenju u dugotrajnost trenutnog uspona, piše Cointelegraph.

Za popularnog trgovca Crypto Wolfa, ključni fenomen koji je sada u toku izdvaja najnoviji oporavak bitcoina od svih ostalih.

RSI je, primijetio je 18. januara, ispisao dugo očekivanu bikovsku divergenciju na nedjeljnim vremenskim okvirima – nešto što se nikada prije nije dogodilo.

“BTC je ispisao rijetku nedjeljnu bikovsku divergenciju RSI-ja. Nikad se nije dogodilo u istoriji BTC-a, prilika koja se pruža jednom u životu,” rezimirao je 21. januara.

RSI je temeljna mjera koju koriste trgovci kako bi odredili je li imovina prekupljena ili preprodana po datoj cijeni.

“Tehničari su bili tamo, ljestvice su vrištale na dnu, ali kao i obično većina je bila u punom medveđem načinu rada”, dodao je Wolf.

Time bitcoin počinje ponavljati neku vrstu renesanse koja je posljednji put viđena na kraju njegovog prethodnog medveđeg tržišta početkom 2019.

Trader i analitičar Trader Tardigrade, poznat i kao Alan na društvenim mrežama, tako predviđa da će se dobra vremena nastaviti još neko vrijeme.

“BTC je ponavljao obrazac u RSI-ju i Price Actionu do dna 2019.”, rekao je sljedbenicima prošle nedjelje.

Dnevni RSI iznosio je blizu 87 u vrijeme pisanja ovog teksta, kažu podaci Cointelegraph Markets Pro i TradingViewa.

To je rekord od januara 2021. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je BTC/USD postavio nove rekordne vrijednosti svih vremena od 58.000 USD u aprilu i 69 000 USD u novembru.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *