Osnivač Netfliksa odlazi sa mjesta izvršnog direktora

Dodajte komentar

Osnivač Netfliksa Rid Hejstings napušta ulogu izvršnog direktora, ali će ostati na mjestu predsjednika, objavila je kompanija uz izvještaj o zaradi u četvrtak piše CNBC.

Ko-izvršni direktor Ted Sarandos ostaće na svojoj poziciji. Greg Peters, do nedavno glavni operativni direktor, preuzeće mjesto ko-izvršnog direktora umjesto Hejstingsa. Peters će se takođe pridružiti odboru kompanije.

– Želim da se zahvalim Ridu na njegovom vizionarskom vođstvu, mentorstvu i prijateljstvu u posljednjih 20 godina. Svi smo mnogo naučili iz njegove intelektualne strogosti, poštenja iskrenosti i spremnosti da prihvati velike opklade i radujemo se što ćemo raditi s njim još mnogo godina – rekao je Sarandos u pisanoj izjavi.

Hejstings je u četvrtak tvitovao da planira da ostane na mjestu izvršnog predsednika “još mnogo godina”.

Podsjetimo, problemi usled ekonomske situacije u svijetu nisu zaobišli ni ovu platformu.

Nekadašnji izvršni direktor opisao je period u protekle dvije i po godine kao “vatreno krštenje s obzirom na pandemiju i nedavne izazove u njihovom poslovanju”.

Kada je riječ o o zaradi kompanije za četvrti kvartal, platforma za striming je ispunila očekivanja prihoda Volstrita, objavljujući milion više oglasa za pretplatnike nego što se očekivalo.

(Telegraf Biznis)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *