Osnivač Netfliksa odlazi sa mjesta izvršnog direktora

Osnivač Netfliksa Rid Hejstings napušta ulogu izvršnog direktora, ali će ostati na mjestu predsjednika, objavila je kompanija uz izvještaj o zaradi u četvrtak piše CNBC.

Ko-izvršni direktor Ted Sarandos ostaće na svojoj poziciji. Greg Peters, do nedavno glavni operativni direktor, preuzeće mjesto ko-izvršnog direktora umjesto Hejstingsa. Peters će se takođe pridružiti odboru kompanije.

– Želim da se zahvalim Ridu na njegovom vizionarskom vođstvu, mentorstvu i prijateljstvu u posljednjih 20 godina. Svi smo mnogo naučili iz njegove intelektualne strogosti, poštenja iskrenosti i spremnosti da prihvati velike opklade i radujemo se što ćemo raditi s njim još mnogo godina – rekao je Sarandos u pisanoj izjavi.

Hejstings je u četvrtak tvitovao da planira da ostane na mjestu izvršnog predsednika “još mnogo godina”.

Podsjetimo, problemi usled ekonomske situacije u svijetu nisu zaobišli ni ovu platformu.

Nekadašnji izvršni direktor opisao je period u protekle dvije i po godine kao “vatreno krštenje s obzirom na pandemiju i nedavne izazove u njihovom poslovanju”.

Kada je riječ o o zaradi kompanije za četvrti kvartal, platforma za striming je ispunila očekivanja prihoda Volstrita, objavljujući milion više oglasa za pretplatnike nego što se očekivalo.

(Telegraf Biznis)

Check Also

CBCG: Prethodnu godinu obilježila intenzivna kreditna aktivnost banaka

Novoodobreni krediti tokom 2022. godine iznosili su skoro 1,5 milijardi eura, što je za preko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.