Manojlović direktor novoosnovane firme “EPCG-Željezara Nikšić”, u bordu pet članova

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao, nakon sastanka sa predsjednikom Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutinom Đukanovićem, da je izabran direktor novoosnovane firme “EPCG-Željezara Nikšić”.

Rekao je da će to biti Đorđije Manojlović, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Prema njegovim riječima, odlučeno je da Odbor direktora broji pet članova, a sjutra će biti izabran predsjednik Odbora.

Kako Vijesti saznaju, članovi Odbora direktora su: Marko Perunović, Milinko Čvorović, Svetozar Golubović, Krsto Bošković i Lidija Nikolić.

Kako je Vujović kazao, EPCG će prvu ratu za kupovinu Željezare uplatiti u ponedjeljak, a drugu moguće i prije 15. februara.

“Osam dana nakon uplate druge rate Elektroprivreda može da raspolaže sa imovinom Željezare i tada bi radnici trebalo da počnu da ulaze u novoosnovanu firmu ‘EPCG Željezara-Nikšić’. Nadamo se da će brzo početi pregovori o našem statusu. Po nekim analizama, po biznis planu neće moći odmah da budu svi zaposleni, ali ono što smo mi tražili jeste da odmah, kada se prvi radnici zaposle, da svi dobijemo ugovore. To je naš doprinos i bez rješenja ne znam gdje je naša borba vodila. Oni se nijesu tom zahtjevu protivili. Naš stav je da svi dobiju stalna rješenja i iskreno se nadam da ćemo u narednim danima imati pregovore kako sa predstavncima Elektroprivrede, tako i sa Bordom direktora i izvršnim direktorom fabrike”, kazao je Vujović.

Izvor: Vijesti

Check Also

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio ostavku zbog bankrota Credit Suisse

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio je ostavku iz “ličnih razloga” pošto su njegove izjave oko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.