Inspekcija počela uklanjanje objekata Cijevne komerc u Mahali

Dodajte komentar

Urbanističko-građevinska inspekcija jutros je počela uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona kompanije Cijevna komerc u zetskoj Mahali na osnovu rješenja koje je ranije donijelo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

“Prethodnih dana zapečaćena je baza Tehnoputa, a danas su otpočele aktivnosti na uklanjanju objekata u vlasništvu Cijevne komerc. Aktivno ćemo nastaviti da štitimo i prirodu i prostor, kako od nelegalnih aktivnosti, tako i od nelegalnih graditelja. U tom procesu neće biti ni privilegovanih ni pošteđenih”, kazala je tim povodom resorna ministarka u tehničkom mandatu Vlade, Ana Novaković Đurović.

Dodala je da su se “dobro pripremili za naredne aktivnosti”, precizirajući da su povećali budžet za ove namjene, te napravili bolju organizaciju i koordinaciju sa drugim institucijama.

“Država je apsolutno spremna da zaštiti prirodu i prostor. Oni koji su godinama pokušavali da pravnim i drugim manevrima na neki način izigraju državu ili sistem, treba da znaju da ćemo tome stati na kraj. Svi koji budu sprovodili nelegalne aktivnosti u tome će biti spriječeni i privedeni pravdi”, dodala je Novaković Đurović, uz posebnu zahvalnost na pomoći Upravi policije koja pomaže inspektorima za zaštitu prostora.

Iz Vlade podsjećaju da se rješenje za uklanjanje odnosi na objekat od 315 kvadratnih metara i inženjerski objekat kompanije Cijevna komerc.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *