Madoks: Očekujemo bolje rezultate u vezi sa uništavanjem zaplijenjenog nelegalnog duvana

Dodajte komentar

Velika Britanija i Crna Gora unaprijediće dobru saradnju, rečeno je tokom susreta v.d. direktora Uprave prihoda i carina Vladimira Bulajića sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks i britanskim oficirom za vezu za privredni i finansijski kriminal.

Istaknuto je da je posebna pažnja bila posvećena izazovima sa kojima se crnogorska carinska služba susreće. Podsjetili su i da je britanska Uprava prihoda i carina je posredstvom ambasade u Podgorici dala punu podršku Upravi prihoda i carina, kako u vidu ekspertske podrške, tako i u vidu vrijednih donacija.

Medoks je izrazila zadovoljstvo što Bulajić na čelo ove institucije “dolazi nakon godina iskustva u UPC”.

“Impresionirana sam njegovom ambicijom da ojača transparentnost i političku nezavisnost unutar ove organizacije. Crnoj Gori su potrebne jake, nezavisne institucije za sprovođenje zakona kako bi spriječila i uhvatila se u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Nadamo se da će naša buduća saradnja dati veće rezultate, posebno u vezi sa uništavanjem zaplijenjenog nelegalnog duvana. To je u zajedničkom interesu naših privreda i nacionalne bezbjednosti, a mi smo spremni da podržimo napore crnogorske Vlade u procesu sigurnog skladištenja i uništenja nezakonite robe”, zaključila je ona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *