Lufthansa jedina želi otkup udjela u italijanskom ITA Airways

Dodajte komentar

Njemačka aviokompanija Lufthansa saopštila je da je danas dostavila ponudu za kupovinu manjinskog udjela u italijanskoj aviokompaniji ITA Airways Spa, nasljednici nekadašnje Alitalije.

Italijansko ministarstvo finansija saopštilo je da je Lufthansina ponuda jedina predata do roka koji danas ističe.

Nisu objavljeni finansijski uslovi, a Lufthansa je najavila da će kasnije imati opciju otkupa preostalih dionica.

ITA Airways, kao i prije Alitalia, traži partnera u istom poslu jer mu je prevoz u Italiji slab zbog konkurencije niskotarifnih avio-kompanija. Ostale ponude su pale u vodu.

ITA Airways službeno je pokrenut u oktobru 2021, nakon što je propala Alitalia posljednji put sletjela, okončavši 74-godišnju poslovnu istoriju s nizom loših poslova koji nikad nisu uspjeli da ozdravie tog avio-prevoznika.

Lufthansa već upravlja Air Dolomitijem u sjevernoj Italiji, koji prevozi putnike na dugim relacijama do Minhena i Frankfurta iz vazdušnih luka u Milanu, Veroni i Veneciji.

“Za grupu Lufthansa, Italija je najvažnije tržište – nakon domaćeg i SAD-a. Važnost Italije za poslovna i privatna putovanja leži u njenoj snažno izvozno orijentisanoj ekonomiji i statusu jednog od najboljih mjesta za odmor u Evropi”, naveli su iz njemačke kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *