Konkurs NTO za turističke vodiče: Kreirajte najbolju novu turu

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore pozvala je sve zainteresovane licencirane turističke vodiče da se prijave na konkurs za najbolju novu turističku turu na teritoriji Crne Gore.

Kako su precizirali, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. februara osmislili su nagradno takmičenje čiji proizvodi treba da doprinesu razvoju manje popularnih turističkih regija, uz uključivanje lokalnog stanovništva.

“Predložena tura treba da poveže kulturno-istorijske znamenitosti, prirodna bogatstva, lokalno stanovništvo i da u isto vrijeme donese benefite zajednici. Cilj konkursa je da se osvježi, poboljša i osnaži sektor turističkih vodiča, da se uvedu inovacije u oblasti vođenja turističkih grupa i da se u ponudama novih turističkih tura u što većoj mjeri uključi i lokalna zajednica”, naveli su iz NTO CG.

Autori tri najbolje ideje po ocjeni komisije dobiće novčane nagrade, i to 1.000 eura za prvu, 500 eura za drugu i 250 eura za treću nagradu.

“Jedan aplikant može dostaviti samo jednu prijavu u kojoj će sa najviše 3.000 karaktera predstaviti svoju ideju. Prijave se mogu predati do 8. februara. Učešće podrazumijeva popunjavanje prijave, a koji se sa tekstom konkursa nalaze na zvaničnoj stranici NTO CG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *