Abazović: Ne odustajemo od aktiviranja aerodroma u Beranama ili Nikšiću

Dodajte komentar

Novi projekti za Crnu Goru su na pravom putu – aerodromi, gasovod i ostali infrastrukturni projekti su u našem fokusu, naveo je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je to izjavio tokom boravka u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu.

“Jačamo našu ekonomiju za dobrobit svih građana naše prelijepe države”, istakao je on.

Kako je dodao, čast mu je bila da tokom tamošnjeg boravka razgovara sa važnim investitorima sa Kuvajta i Južne Koreje.

“Kada je riječ o velikoj kompaniji koja se bavi avijacijom, u fokusu je treći aerodrom u Crnoj Gori. Mislim da bi najbolje bilo da stavimo u pogon aerodrom u Beranama ili u Nikšiću. Ne odustajemo od planova da aktiviramo treći aerodrom u Crnoj Gori. Razvoj avio-saobraćaja je strateška, krucijalna grana budućeg razvoja naše države”, rekao je Abazović.

Po njemu, želja Južne Koreje je da bude prisutna u ovom dijelu Evrope, naročito u zemljama poput Crne Gore je zaista enormna.

“To moramo da iskoristimo, da imamo gotove projekte koje bi oni mogli da realizuju. Razgovarali smo i o energetici i o inovacijama. Daleki Istok je velika naša razvojna šansa”, smatra Abazović.

Kazao je da drugi Crnu Goru vide kao unikat, bezbjednu zemlju i zemlju koja je neistražena, a ako se to iskoristi kako treba  neće biti problema sa turističkom sezonom u 2023. godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *